StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

KUP GRČKE Aganović i ekipa uspjeli što nije nitko u zadnja četiri mjeseca!

1. ožujka 2018. - 22:46

AEL Larissa za koju igra Dubrovčanin Adnan Aganović putuje s prednošću na uzvrat polufinala Kupa Grčke, koji se igra 18. travnja na Olimpijskom stadionu Spiridon Louis u Ateni. Drugi put ove sezone AEK je nakon gostovanja kod AEL Larisse nezadovoljan. U prvenstvu je bilo 0:0, izgubio je dva važna boda u borbi za naslov prvaka, a sad je poražen, i to s 2:1. Nema tko sad ne ističe činjenicu kako je AEL Larissa uspjela što nije nitko u zadnja četiri mjeseca - dobiti AEK, koji nije znao za poraz od 23. listopada prošle godine uzimajući u obzir ne samo grčko prvenstvo i kup, već i Europsku ligu.

Početkom nastavka prve utakmice polufinala AEK je poveo te nitko nije mogao naslutiti kako će na kraju pognute glave napustiti teren. AEL Larissa je vrlo brzo, šest minuta poslije, u 57. minuti, izjednačila, i to iz kaznenog udarca, a do pobjede je stigla pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

- Atmosfera je bila odlična. Teren je bio težak. Bilo je prilika s jedne i druge strane - istaknuo je Aganović.

AEK je trenutno drugoplasirana momčad grčkog prvenstva. Dugo je bio vodeći, a tu poziciju je izgubio neki dan kada je odigrao 0:0 u gostima protiv Atromitosa. Pretekao ga je PAOK, koji je nanizao deset pobjeda, a koji ima utakmicu manje. PAOK ima 52 boda, AEK bod manje, treći je Olympiacos sa 46 bodova i utakmicom manje, dok je AEL Larissa u prvenstvu na dvanaestom mjestu u konkurenciji 16 klubova s 25 bodova.

Aganović je u prvoj utakmici polufinala Kupa Grčke igrao do 81. minute. Zbog ozljede zadnje lože je morao iz igre. Nakon magnetske rezonance će se znati hoće li morati mirovati ili ne. 

U drugom polufinalu PAOK je slavio s 3:1 u gostima protiv Panionisa.

19. travanj 2024 13:59