StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

DVORANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO VETERANA Neretva zlatnog sjaja, bronca za GOŠK Jug Veteran '79 Dubrovnik!

18. veljače 2018. - 15:48

Zlato za metkovsku Neretvu, a bronca za GOŠK Jug Veteran '79 Dubrovnik. Dva sastava iz naše županije obilježila su 16. Dvoransko prvenstvo veterana Hrvatskog nogometnog saveza, koje se od 16. do 18. veljače održalo u Rovinju, a koje je okupilo 24 momčadi. Jedni i drugi su ostvarili svoj najveći uspjeh. Neretva je četvrti put bila sudionik prvenstva. Prve godine peta, potom nije prošla skupinu, a prošle godine je ispala u četvrtfinalu od GOŠK Jug Veteran 79 Dubrovnik, koji je debi imao prošle godine kada je u četvrtfinalu ispao od Remetinca, kasnijeg pobjednika.

Metkovci su u skupini 'G' prvo odigrali sa zagrebačkom Lokomotivom 2:2, a potom dobili Slunj sa 4:0. U osmini finala bili bolji od Trnja s 3:0, a u četvrtfinalu od GOŠK-a iz Kaštel Gomilice na penale. Nakon 30 minuta igre bilo je 1:1, a na penale 2:0 za Neretvu. Ista priča i u polufinalu protiv Jadrana iz Poreča. Nakon 30 minuta igre 1:1, a na penale 2:0. U finalu, kao i na početku prvenstva, suparnik zagrebačka Lokomotive. Bez pobjednika na startu, a sad čak 7:0 za Neretvu. Ivan Pehar je postigao tri pogotka u finalu, a po jedan Martino Sprčić, Marko Bušić, Boris Galov i Josip Galov. Vrata Neretve na prvenstvu su čuvali Drago Bezer i Zoran Bubalo. U četvrtfinalu je Bubalo obranio dva penala, a u polufinalu Bezer. Uspjeh metkovskog sastava još su potpisali Mile Bebić, Goran Galov, Sergej Jakirović, Danijel Leženić, Neven Majić, Nikša Martinac i Nino Šešelj pod vodstvom Marija Galova te Nikše Galova i Ivice Bačića.

GOŠK Jug Veteran '79 Dubrovnik je bio u skupini 'B' s Interom iz Zaprešića i Opatijom. Protiv Zaprešićana bez pogodaka, a potom čistih 4:0 protiv Opatije. U osmini finala je igrao s Nedelišćem i slavio s 3:0. U četvrtfinalu suparnik mu je bio branitelj naslova, Remetinec. Nije bilo pogodaka nakon čega je Danijel Čizmić obranio sva tri penala, a jedan pogodak, i to Željka Dadića, odveo je GOŠK Jug Veteran '79 Dubrovnik u polufinale u kojem su igrali protiv zagrebačke Lokomotive. Opet u 30 minuta bez pogodaka. Nakon toga poraz na penale s 2:0. U utakmici za treće mjesto protiv Jadrana iz Poreča dubrovačka momčad je povela pogotkom Željka Dadića te 17 sekundi prije kraja prvog poluvremena primila prvi i jedini pogodak iz igre na turniru. Potom odluka na penale. Danijel Čizmić brani tri penala, a Lukša Cvjetanović i Ado Bijedić pogađaju mrežu Porečana za treće mjesto. Broncu je GOŠK Jug Veteran '79 Dubrovnik osvojio u sastavu: Željko Dadić, Davor Bender, Ado Bijedić, Joško Atijas, Danijel Čizmić, Maro Hađija, Ivica Obradović, Ivica Špilj, Lukša Cvjetanović, Antun Paviša, Renato Mihaljević, Boris Raič i Adrijan Stermasi.

19. travanj 2024 17:36