StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

TURSKA Najbolji protiv najboljih, a najgori protiv najgorih

24. prosinca 2017. - 20:34

Nije uspio Balikesirspor godinu zaključiti pobjedom i na petom mjestu Druge turske lige. Uz to nastaviti niz bez poraza, koji je počeo 19. studenoga. Poražen je u gostima s 3:1 od Manisaspora, pretposljednje momčadi lige, koja je uoči ogleda u posljednjem, 17. kolu prvog dijela bila gotovo četiri puta siromašnija bodovima, koja mjesec dana nije znala za pobjedu i koja je u zadnjih pet utakmica osvojila samo dva boda.

Sve loše po Balikesirspor krenulo je u 13. minuti kada je domaćin postigao prvi pogodak, a sve nade u uspjeh momčadi u kojoj je neizostavan član prve momčadi Tomislav Glumac iz Mokošice, potonule su sredinom nastavka, kada je Manisaspor s dva nova pogotka u svega tri minute otišao na velikih 3:0. Balikesirspor je uspio samo u 88. minuti ublažiti poraz te je jesen zaključio s 23 boda te na osmom mjestu uz napomenu kako je osvojio 26 bodova, ali je kažnjen oduzimanjem tri boda.

Zanimljivo je pogledat tablicu prvog dijela i rezultate Glumca i ekipe. Gubili od slabije plasiranih sastava, rušili momčadi s vrha. Jesenski prvak je Ankaragucu s 34 boda, a njega je Balikesirspor dobio na njegovom terenu s 2:1. Na drugo mjestu, koje kao i prvo vodi na kraju sezone izravno u viši rang, drži s 32 boda Umraniyespor protiv kojeg je Balikesirspor na njegovom terenu osvojio bod odigravši 2:2. Prvi dio na trećem mjestu zaključio je Rizespor, koji je osvojio 31 bod, a protiv kojeg je Balikesirspor odigrao kod kuće 1:1 primivši gol iz penala u posljednjoj minuti utakmice. Četvrti je Giresunspor s 30 bodova, koji je s Balikesirsporok odigrao u gostima 0:0. Peti je s 26 bodova Adanaspor, kojeg je Balikesirspor dobio kod kuće sa 4:1, a na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje za plasman u viši rang, nalazi se s 26 bodova Boluspor, kojeg je Balikesirspor dobio na njegovom terenu sa 4:2.

Dakle, nitko tko je kraj prvog dijela dočekao na pozicijama na kojima Balikesirspor priželjkuje biti na kraju sezone, nije dobio Tomislava Glumca i ekipu!

20. travanj 2024 11:50