Sport Nogomet

NOGOMET

MEMORIJAL 'JOSIP ZVONO' Tko će po drugi put osvojiti turnir, domaćin ili Lokomotiva?

NOGOMET

GOŠK Dubrovnik 1919. i zagrebačka Lokomotiva igrat će u finalu šestog izdanja Memorijalnog nogometnog turnira za kadete, igrače do 16 godina, 'Josip Zvono', koji se u Lapadu igra u spomen na hrvatskog branitelja, koji je sa 16 godina 1991. godine poginuo braneći svoj Grad i Republiku Hrvatsku. Domaćin i organizator turnira, GOŠK Dubrovnik 1919., u polufinalu je dobio Župu dubrovačku s 2:1, dok je Lokomotiva sa 4:0 bila bolja od splitskog Adriatica.

Tin Vidak je doveo GOŠK Dubrovnik 1919. u vodstvo – 1:0 je bio rezultat prvog poluvremena. Sredinom nastavka izjednačila je Župa dubrovačka (Frano Berk). U samoj završnici pobjednika je odlučio pogodak Domagoja Salapića, kapetana domaćih.

Strijelci za Lokomotivu, trećeplasirani sastav Prve hrvatske lige, protiv Adriatica bili su Ivan Radošević i Bruno Zdunić u prvom poluvremenu te u nastavku Luka Hodak i Leon Valek, koji je realizirao kazneni udarac.

U nedjelju, 3. prosinca, utakmica za treće mjesto počinje u 12.30 sati, a finale u 13.45 sati. Uoči posljednje dvije utakmice turnira, s početkom u 11.30 sati, igra se utakmica u spomen na Luku Tolja između GOŠK Dubrovnika 1919. i Nogometne akademije Konavle. 

POBJEDNICI
Prvo izdanje turnira odigrano 2012. osvojili su kadeti GOŠK-a 1919., godinu poslije najbolji su bili kadeti Sarajeva, dok su 2014. i 2015. pobjednici bili kadeti zagrebačke Lokomotive. Prošle godine je RNK Split u finalu boljim izvođenjem kaznenih udaraca dobio domaćina, GOŠK Dubrovnik 1919.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije