Sport Nogomet

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

DOPRVAK DOBIO PRVAKA U NJEGOVOM DOMU Sokol opet leti, Enkel dobio Rat! 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Počelo je natjecanje u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Sokol iz Dubravke, koji je obnovio djelovanje naon devet godina i koji će, dok ne obnovi svoje igralište, biti domaćin na Gnjilama, na Grudi, pobjedom je obilježio povratak. Slavio je sa 4:1 u Putnikovićima protiv istoimenog domaćina. Ivo Kovačević je s dva pogotka, prvi u 12., a drugi u 30. minuti, donio 2:0 Sokolu na igralištu Banjar. Nakon 15-ak minuta igre u nastavku Romano Levanat je doveo Putniković na pogodak zaostatka. Sve do 88. minute nadao se domaćin kako bi mogao do novog pogotka i boda, ali u zadnje tri minute nova dva pogotka Sokola. Antonio Miljević je postigao treći pogodak za momčad iz Dubravke u 88. minuti, a četvrti u 90. minuti Lukša Urlović. Miljević i Urlović su u igru ušli u nastavku utakmice.    

Zanimljivo, to je bila utakmica s najmanje pogodaka. U preostale dvije utakmice 1. kola čak po osam. U Popovićima domaći Enkel je na svojim Lokvicama bio uvjerljiv protiv Rata iz Kune (7:1), a u Trpnju su slavili gosti. Doprvak, SOŠK 1919., s 5:3 dobio je prvaka, Faraona.

Junak SOŠK-a 1919. bio je Hrvoje Franković, koji je mrežu Faraona pogađao u 4., 13., 25. i 51. minuti. Peti podatak za goste postigao je Robert Ređepaj u 82. minuti. Faraon je preko Mate Čutuka u 34. minuti stigao do 1:3, a s dva pogotka u nizu, u 70. (Ivo Fiorenini) i 80. minuti (Ante Milanović), do 3:4. Prošle sezone Faraon i SOŠK 1919. su prvo u Trpnju odigrali 2:2, a nakon toga (igralo se trokružno) je momčad iz Trpnja dobila obje utakmice (2:0 i 3:2). Faraon je na kraju imao 18 bodova, a SOŠK 1919. 16 bodova (treći Putniković je osvojio 13 bodova, a na posljednjem četvrtom mjestu je bio Enkel sa 4 boda).

U Popovićima Enkel je protiv Rata imao 3:0 nakon prvog poluvremena (Pero Saulan u 10., Maroje Milošević u 17. te Marko Beletić u 31. minuti). Nakon 11 minuta igre u nastavku Tomislav Žarak je postigao jedini pogodak za Rat. Do kraja utakmice nova četiri pogotka domaćina (Ivan Perić u 66., Marko Beletić u 74. te Pero Saulan u 88. i 90. minuti). 

SEMAFOR 1. kolo
Nedjelja, 15. listopada, Trpanj:
Faraon – SOŠK 3:5, Putniković: Putniković – Sokol 1:4, Popovići: Enkel – Rat 7:1.

RASPORED 2. kolo
Nedjelja, 22. listopada
, Gruda: Sokol - SOŠK 1919., Kuna: Rat - Faraon, Putniković: Putniković - Enkel. 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije