StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

HALO, GRČKA Aganović i ekipa nisu dozvolili PAOK-u da preuzme vrh!

1. listopada 2017. - 16:14

PAOK-u je pobjeda kod fenjeraša, AEL Larissa, donosila vrh. AEL Larissa nije dobro počela grčko prvenstvo. Dva remija i tri poraza u prvih pet kola. Istina, nije imala previše sreće s rasporedom. Na startu gost Olymiacosa, nakon toga gost AEK-a, prije dolaska PAOK-a bila je gost Panionisa.

AEL Larissa je mijenjala momčad. Iako je ovog ljeta dovela nekoliko igrača, isticala nakon toga kako ima dobru momčad, nije imala vremena za sve posložiti. Većina novih igrača stigla je doslovno dan prije početka nove sezone. Plus, u pripremama nije imala sreće s ozljedama. Kad je krenulo prvenstvo bilo je i kazni (kartona). U obje rubrike se našao Dubrovčanin Adnan Aganović. Ozlijedio se u pripremama. Morao je zbog toga čak na operaciju ruke. Kad se vratio, a zaigrao je nakon poraza u 1. kolu u Pireju, na gostovanju kod AEK-a zaradio je crveni zbog kojeg je preskočio iduće dvije utakmice, 4. i 5. kolo. Zaigrao je sad protiv PAOK-a, kojem AEL Larissa nije dozvolila četvrtu pobjedu u nizu i preuzimanje vrha grčke Super lige. Pred 10.000 gledatelja: AEL Larissa – PAOK 1:1. PAOK je poveo u pretposljednjoj minuti prvog poluvremena, a AEL Larissa je izjednačila u pretposljednjoj minuti utakmice.

- Bilo je prilika. Mi smo ih imali više – rekao je Aganović, koji je odigrao čitavu utakmicu za AEL Larissu. Potvrdit će vezni igrač AEL Limassola natpise grčkih medija: 'Težak raspored. Dosta igrača u problemima zbog ozljeda. Neuigrana momčad s obzirom na dosta promjena'.

- Što se mene tiče nedostaje mi utakmica nakon operacije. Ali, sve je bolje i bolje. Isto vrijedi za čitavu momčad. Polako sve dolazi na svoje mjesto. Da, točno je što se piše. Nemamo lošu momčad, ali smo zbog svega što se događalo bili smo loši u prvih nekoliko utakmica – dodaje Aganović, koji je u AEL Larissa stigao u zimu ove godine nakon što je u prvom dijelu sezone 2016./17. igrao za Steauu iz Bukurešta, bivšeg europskog prvaka.

S rumunjskim velikanom je osvojio Liga kup, svoj prvi trofej u karijeri. Igrao je u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Steaua je zaustavljena tek od Manchester Cityja nakon čega je igrala skupinu Europske lige. 29-godišnji Aganović je nakon odlaska iz Dubrovnika (HNK Dubrovnik i GOŠK 1919.) u Trogir, u istoimeni klub, nosio potom dres Međimurja i Varteksa, zatim Kopera te Istre 1961. iz koje odlazi u Rumunjsku. Prvo igra za Brasov, a nakon toga za Viitorul. U zimu 2015. odlazi na Cipar gdje je igrao za AEL Limassol. S Cipra je u ljeto 2016. prešao u Steauu. 

AEL Larissa, koja ima na svom kontu 3 boda, i koja se i dalje nalazi na pozicijama koje vode u niži rang, iduće kolo, 16. listopada, gost je još jednog grčkog velikana, Panathinaikosa.

25. travanj 2024 14:45