Sport Nogomet

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

LOPTA KRENULA S CENTRA Neretva, Orebić i Croatija kući pjevajući

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Neretva, prvi favorit prvenstva, pobjedom je počela nastup u Prvoj županijskoj ligi. Sa 4:1 slavila je u Čilipima protiv Konavljanina. Domaćin je na Šupjaci dobio prvo poluvrijeme s 1:0 pogotkom Pera Opušića. Neretva je krenula u 72. te sa četiri pogotka u jedanaest minuta stigla do uvjerljive pobjede. Dragan Brečić je postigao tri pogotka: u 72. minuti za 1:1, u 76. iz kaznenog udarca za 2:1 te u 83. za konačnih 4:1. Marin Tomas je u 77. minuti bio strijelac za 3:1.   

Od pet odigranih utakmica 1. kola u nedjelju, 10. rujna, dvije su odgođene za srijedu, 13. rujna (Gusar - Župa dubrovačka i Omladinac - Hajduk 1932.), samo dvije pobjede domaćina, a jedna više gostiju.

Osim Neretve slavili su Orebić u Žrnovu te Croatija u Metkoviću protiv ONK Metković. Žrnovo je povelo protiv Orebića pogotkom Tonija Milovića u 1. minuti. Antonio Ivanković je izjednačio za Orebić u 35. minuti, a pobjedu gostima donio je Josip Tolušić u 62. minuti. Oba pogotka za momčad iz Gabrila u Metkoviću postigao je Josip Zadro (na slici). Prvog u 26., a drugog u 53. minuti. 

Kod kuće su slavili Slaven i Grk. Slaven je jurio zaostatak. Ivan Slavković je u 2. minuti doveo Maestral u vodstvo na Gnjilama, koje je trajalo svega dvije minute kada je na 1:1 izjednačio Ivo Mostahinić. Pobjedu Slavenu donio je Ivan Pulić u 80. minuti. U Potomju sva četiri pogotka su pala u prvom poluvremenu. Hrvoje Bogdanović u 18. minuti iz kaznenog udarca i Kristijan Ređepaj u 35. minuti donijeli su Grku vodstvo 2:0. Jadran 1929. je u 39. minuti postigao pogodak (Antonio Pecotić), a za konačnih 3:1 domaćina pogodio je Marko Utovac u 41. minuti.

SEMAFOR 1. kolo
Nedjelja, 10. rujna,
 Žrnovo: Žrnovo - Orebić 1:2, Potomje: Grk - Jadran 1929. 3:1 Gruda: Slaven - Maestral 2:1, Čilipi: Konavljanin – Neretva 1:4, Metković: ONK Metković – Croatia 0:2, srijeda, 13. rujna, Komin: Gusar – Župa dubrovačka, Lastovo: Omladinac - Hajduk 1932. Početak obje utakmice u 17 sati.

T.V.

Raspored 2. kola
Nedjelja, 17. rujna, Krvavac: Maestral – Župa dubrovačka, Smokvica: Jadran 1929. – Gusar, Gabrili: Croatia – Grk, Vela Luka: Hajduk 1932. – ONK Metković, Metković: Neretva – Omladinac, Orebić: Orebić – Konavljanin, Gruda: Slaven – Žrnovo.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije