StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

GRČKA SUPERLIGA Dubrovčanin ponovno na terenu, osvojen prvi bod

29. kolovoza 2017. - 00:43

AEL Larissa i Asteras su zaključili u ponedjeljak navečer 2. kolo grčke Superlige. Odigrali su 1:1. Gosti su poveli iz kaznenog udarca u 59. minuti, a domaćin je izjednačio 12 minuta poslije. Oba sastava su na startu doživjela poraz. AEL Limassol je izgubio u gostima od Olympiacosa sa 4.1, a Asteras kod kuće s 2:1 od Giannina

Zbog ozlijede, koju je zadobio na jednoj pripremnoj utakmici, Adnan  Aganović, koji će 3. listopada proslaviti 30. rođendan, propustio je ogled protiv prvaka u Pireju, ali je zaigrao protiv Asterasa. Dubrovčanin, koji je u AEL Larissu stigao uoči počeka proljetnog dijela prošle sezone, i to iz rumunjske Steaue, našao se u startnih jedanaest. Igrao je sve do 71. minute. 

Aganović je izvan terena bio zbog loma kostiju u šaci lijeve ruke. Odmah je operiran (na slici). Dogodilo se to tri tjedna prije početka nove sezone. Srećom, vrlo brzo je počeo trenirati.

AEL Larissa je najveći uspjeh ostvarila u sezoni 1987./88. kada je bila prvak Grčke. Ukupno ima tri trofeja. Dva puta je osvajala Kup Grčke (1985. i 2007. godine). Nakon prvog trijumfa u Kupu Grčke AEL Larissa je u Kupu pobjednika kupova Europe stigla do četvrtfinala. Prošle sezone je zauzela 13. mjesto u konkurenciji 16 klubova. Nakon 2. kola nove sezone dva kluba imaju maksimalni učinak: Olympiacos i Panionios vode s po 6 bodova. U 3. kolu grčke Superlige, igra se 9. rujna, Aganović i ekipa su gosti AEK-a, koji ima 4 boda i dijeli treće mjesto.

16. travanj 2024 20:42