Sport Nogomet

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

BEZ POBJEDNIKA U LAPADU Domaćin je pobjedu izgubio u prvom poluvremenu, a ne u trećoj minuti sudačke nadonade

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

Županijski ogled na startu nove sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige, koji je odigran u Lapadu, završio je bez pobjednika. GOŠK Dubrovnik 1919. i Jadran Luka Ploče odigrali su 2:2.

Dva puta je vodio domaćin. Vinko Petković je prvi put mrežu Pločana zatresao prekrasnim udarcem s 11,12 metara u 44. minuti, a drugi put je kaznio pogrešku obrane gostiju u 59. minuti. Pločani su na 1:1 izjednačili na početku nastavka pogotkom Zdenka Jurčevića, a do 2:2 i boda stigli u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je precizan bio Mihovil Šutalo. 

Domaća momčad dobila je pljesak za prikazano u prvom poluvremenu, dok Goran Proleta na klupi Pločana nije mogao nikako biti zadovoljan. Istina, nije pretjerano bio zadovoljan ni trener domaćih, Franjo Domić, jer je GOŠK Dubrovnik 1919. po viđenom trebao imati veću prednost nakon prvih 45 minuta. Bio je daleko opasniji. Nizao je prilika. Dvije je imao Ivo Caput. Prvu u 10. minuti kada je pokušao prizemnim udarcem, a drugu u 37. minuti kada je bio najviši u skoku, ali ni tada njegov udarac nije pogodio okvir gola. Bilježimo i odličan udarac Bruna Berkovića te isto tako odličnu obranu Bruna Šutala, vratara Jadran Luka Ploče. Svi pokušaji gostiju da ugroze vrata Dalibora Kristića zaustavila je domaća obrana.

Zanimljivo, Pločani su počeli utakmicu u bijelim dresovima. U poluvremenu su ih zamijenili s tamnim jer je domaćin igrao također u svijetlim dresovima). Izjednačili su u prvom napadu nakon ubačaja sa strane. Pred Daliborom Kristićem najbolje se snašao Zdenko Jurčević. Kristić je bio na lopti, ali udarac iz blizine je bio prejak. Potom su Pločani imali kontru, koju je vukao Mihovil Šutalo, koji je ušao u sredinu te potom tukao s 20-ak metara. Kristić se istaknuo odbivši loptu u korner.

U 55. minuti prodor i pokušaj Bruna Berkovića blokirali su Ivan Raič i vratar Bruno Šutalo. Četiri minute poslije nova radost domaćina. Pogriješili su gosti te je Vinko Petković ostao sam pred vratarom gostiju. Dobio je taj dvoboj. Dvije minute poslije novi njegov pokušaj s vrha 16-erca. Ovaj put je na mjestu Bruno Šutalo. U 64. minuti Ivan Petrušić je uposlio Tonija Nikolića, koji trese vratnicu. U 71. minuti su se Pločani držali za glavu. Sad oni nisu iskoristili lijepu priliku za pogodak.

U završnici, kada su domaći više razmišljali kako sakriti loptu i ukrasti vrijeme, i to u trećoj od četiri minute sudačke nadoknade dobra akcija Pločana, koju je zaključio Mihovil Šutalo.

Neretvanac zbog viroze većine igrača nije putovao je u Hrvace, dok BŠK Zmaj igra u Zmijavcima s Croatijom u nedjelju, 27. kolovoza.

SEMAFOR 1. kolo
Subota, 26. kolovoza, Dubrovnik:
GOŠK Dubrovnik 1919. - Jadran Luka Ploče 2:2, Hrvace: Hrvace - Neretvanac (nije se igralo), Ivanbegovina: Kamen – Zagora 2:1, Kaštel Stari: Val – Urania 0:2, Split: RNK Split – Imotski 1:1, Biograd: Primorac Biograd – Junak 1:2, nedjelja, 27. kolovoza, Stobreč: Primorac 1929. – Zadar. 

2. kolo
Subota, 2. rujna, Blato: BŠK Zmaj – Primorac Biograd, Imotski: Imotski – Croatia, Zadar: Zadar – RNK Split, Unešić: Zagora – Val, Ploče: Jadran LP – Kamen, Hrvace: Hrvace – GOŠK Dubrovnik 1919., nedjelja, 3. rujna, Opuzen: Neretvanac – Junak, Baška Voda: Urania – Primorac 1929. Stobreč. 
 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije