StoryEditorOCM
NogometZAVRŠEN 9. TURNIR KONAVOSKIH SELA U MALOM NOGOMETU

U LJUTOJ JE SVE ISTO KAO LANI Pune tribine i vatromet, suze Popovića te pjesma: Zvečka je najbolja!

15. srpnja 2017. - 15:58

Zvekovica je treći put uzastopno igrala finale, ukupno četvrti put. Bila je u finalu prvog izdanja turnira. Izgubila je tada od Dunava. Zvekovica i Popovići su bili suparnici u finalu i prošle godine. Zvekovica je prije dvije godine izgubila finale od Pavlje Brdo i Karasovići s 2:1, dakle, imala je 0:2 u finalima, a sad je na 2:2. Oba finala protiv Popovića je dobila. Lani s 3:2 nakon što je gubila s 2:0, a ove godine s 2:1 te je postala druga momčad u povijesti turnira Konavoskih sela koja je obranila naslov! Čilipi su prvi koji su to uspjeli (2012. i 2013.). Čilipi i Zvekovica su jedini dva puta osvajali naslov. Popovići su ostali na jednom naslovu. Bili su najbolji 2014. godine.

Finale devetog izdanja turnira u Ljutoj je bio baš ljuti boj odigran pred prepunim tribinama, što nije neka novost, tako je uvijek, kao što nije novost ni vatromet na kraju finala. Posljednja utakmica turnira, koji je ove godine okupio 25 momčadi, odlučena je 45 sekundi prije kraja. Tada je za konačnih 2:1, u gužvi pred vratima, nakon što su Popovići odbili prva dva udarca, taj treći uzastopni pokušaj pospremio u mrežu, a tko drugi nego – pogađate – Vlaho Radičević, prošle godine najbolji igrač turnira. Pokušali su Popovići u preostalom vremenu još jednom izjednačiti, nije da nisu imali prilike, ali nisu uspjeli.

Nakon što su se posljednji put u finalu oglasili suci, Andrej Topić i Ivan Mujan, Zvekovica slavi. Imala je odličnog Đura Deliju na vratima, koji je izabran za najboljeg vratara turnira. Potom već spomenutog Vlaha Radičevića naprijed te između njih dvoje odličnog Tomislava Vodopiju. Koliko odličnog – potvrđuje njegov izbor za najboljeg igrača turnira. Tomislav Vodopija je bio najbolji strijelac prvog izdanja turnira Konavoskih sela 2009. godine. Sad je uz dva naslova najboljeg s momčadi vlasnik i dva pojedinačna trofeja. Naravno, nisu njih trojica mogli sami te su svi u momčadi Zlatka Raguža zaslužili pljesak: Tomislav Odak, Ivan Rodić, Boris Katić, Lukša Vodopija, Vlaho Rajčević, Jakov Puljić, Maroje Čupić, Ante Blažević, Matej Butigan, Pero Kralj, Stjepan Hanžek i Pero Caput.

Broncu je uzeo Mećajac, koji je dobio u utakmici za treće mjesto Bačev Do s 3:0. Pero Opušić iz Popovića je bio najbolji strijelac turnira.

Osim najuspješnijih momčadi i pojedinaca, kao i svake godine, pljesak su zaslužili i organizatori turnira.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA

TURNIR DJECE Pobjednik Župa Dubravka
U sklopu 9. Turnira Konavoskih sela odigran je i turnir djece. Župa Dubravka je s 3:1 u finalu dobila Župu Čilipi. Župa Pridvorje je treća, a Župa Cavtat četvrta. U utakmici za treće mjesto nakon 2:2 odlučivali su penali a tu je Župa Pridvorje bila uspješnija sa 7:6.

19. travanj 2024 23:10