StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

MEMORIJALNI TURNIR 'LUKA LUKŠIĆ' U ČIBAČI Odluka u zadnjoj sekundi!

13. lipnja 2017. - 16:20

Luka Matić je postigao pogodak nakon čega je odsviran kraj finalne utakmice tradicionalnog memorijalnog međunarodnog nogometnog turnira 'Luka Lukšić' za igrače do 16 godina, koji je u organizaciji Nogometnog kluba Župa dubrovačka održan u Čibači. Pogotkom Matića GOŠK Dubrovnik 1919. je s 1:0 dobio domaćina, Župu dubrovačku te osvojio pobjednički pokal. Treće mjesto zauzeo je Zadar pobjedom 2:1 protiv Čapljine.

Župa dubrovačka trenera Ivice Karabogdana je u prvoj utakmici turnira, prvom polufinalu, boljim izvođenjem penala dobila Čapljinu sa 4:2. U 60 minuta igre, dva puta po 30 minuta, nije bilo pogodaka. U drugom polufinalu na Taranteli GOŠK Dubrovnik 1919. je s 2:0 savladao Zadar.

Luka Matić je najbolji strijelac turnira. I laskavi naslov najboljeg vratara turnira pripao je igraču pobjedničke momčadi, sastava kojeg je vodio Hasan Kacić: Josip Jurjević je na turniru sačuvao svoju mrežu netaknutom. Najboljim igračem turnira izabran je Ivan Buljubašić iz Čapljine.

Prošle godine je Župa dubrovačka je u finalu dobila GOŠK Dubrovnik 1919., treće su bile Grude, a četvrta Čapljina. Zanimljivo, tada je  Josip Jurjević također bio najbolji vratar turnira, i tada je nastupao za pobjedničku momčad. Ove sezone ga je Župa dubrovačka posudila GOŠK Dubrovniku 1919.

Turnir u Čibači igra se u spomen na Luku Lukšića, kadeta Nogometnog kluba Župa dubrovačka, koji je poginuo u Domovinskom ratu 1992. godine. 

19. travanj 2024 04:12