StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/MLAĐI UZRASTI

TKO SU PRVACI Miho Arbulić: 'Svaki vikend oko tisuću djece obuče kopačke!'

7. lipnja 2017. - 17:07

Slave mali nogometaši Župe dubrovačke. Osvojili su prvo mjesto u županiji u uzrastu do 10 godina. Na završnom turniru, razigravanju za prvaka, koji je odigran u Vela Luci, a gdje su nastupila po dva najuspješnija sastava sve tri skupine, dobili su sve tri utakmice. Prvo su u četvrtfinalu sa 4:0 BŠK Zmaj, potom s 1:0 u polufinalu ONK Metković te u finalu Neretvanac iz Opuzena sa čak 5:1. Opuzenci su u polufinalu dobili NA Libertas boljim izvođenjem kaznenih udaraca nakon što je utakmica završila bez pogodaka. Prethodno su na isti način u četvrtfinalu izbacili domaćina, Hajduk 1932.

ONK Metković je na kraju zauzeo treće mjesto pobijedivši s 1:0 NA Libertas, dok je BŠK Zmaj u utakmici za peto mjesto s 1:0 savladao domaćina. Jure Ereš iz ONK Metković je sa 60 pogodaka najbolji strijelac natjecanja.

- Pohvale svim sudionicima razigravanja te čestitke najuspješnijima, Župi dubrovačkoj. Posebne pohvale zaslužio je domaćin, Hajduk 1932., za gostoprimstvo te odličnu organizaciju završnice – istaknuo je Miho Arbulić, povjerenik Županijskog nogometnog saveza za mlađe uzraste, koji je uručio pokal prvaka kapetanu Župe dubrovačke, Franu Vlašiću (na slici).

- Najbolji smo bili kad je najviše trebalo i više nego zasluženo nosimo pehar u Čibaču – napisao je Ivica Karabogdan, trener Župe dubrovačke. Pod njegovim vodstvom, osim Frana Vlašića, naslov prvaka osvojili su za sastav iz Čibače: Božo Lučić, Fran Matej Bulić, Karlo Vučičević, Ivano Vukas, Filip Gverović, Matija Miladin, Petar Čović, Mihael Raguž, Valentin Brajko, Luka Miletić Dri, Karlo Krmek i Lovre Bagur.

Još prije doznali smo tko su najbolji u konkurenciji juniora (igrači do 18 godina), konkurenciji mlađih kadeta (igrači do 15 godina), konkurenciji mlađih pionira (igrači do 12 godina) tdok se jošima odlučiti o najboljem u konkurenciji prednatjecatelja (igrači do 8 godina). Prvo mjesto u juniorskoj Županijskoj ligi osvojio je BŠK Zmaj, u konkurenciji mlađih kadeta slavio je Orebić te u konkurenciji mlađih pionira najbolja je bila Nogometna akademija Libertas. U ligi prednatjecatelja, nakon što završi natjecanje po skupinama, odigrat će se završni turnir.

- Čak 70 momčadi je igralo ove sezone u pet uzrasnih kategorija u Županijskim ligama. Svaki vikend imali smo preko trideset utakmica. Svaki vikend oko tisuću djece obuče kopačke – istaknuo je Arbulić.

25. travanj 2024 03:38