StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU NOGOMETNE LIGE PRVAKA

BIT ĆE 2:0, KAŽE SRĐAN LAKIĆ Nisu samo Real i Juve u velškoj prijestolnici, evo i Dinama

Piše PSD.
3. lipnja 2017. - 23:37

CARDIFF Tekst i slike: Tonči Vlašić

Konačna je stigao dan odluke. Juventus protiv Real Madrida! Tko je nogometni kralj Europe?

Cardiff, glavni i najveći grad Walesa, domaćin je ovogodišnjeg finala nogometne Lige prvaka. Subota, 3. lipnja u 19.45 sati po lokalnom vremenu (20.45 sati po hrvatskom). Igra se 62. finale za naslov prvaka Europe, a dvadeset i peto od kada se natjecanje zove Liga prvaka.

Ovo je ponavljanje finala iz 1998. godine. Tada je Real Madrid s 1:0 dobio Juventus.

Finale se igra na Millenium stadionu. Kapacitet je 74.500 mjesta, ali je za ovu priliku smanjen na nešto više od 66.000. Svaki finalist je dobio po 18.000 ulaznica za svoje navijače. U prodaji se našlo svega 5.500 ulaznica. Ostatak je otišao sponzorima.

Najviše domaći mediji pišu o svom Garethu Baleu. Hoće li ga veliki Zinedine Zidane uvrstiti u početnu postavu. Jedni tvrde kako mora jer je nakon ozlijede opet pravi, a drugi vide među jedanaest  u zadnje vrijeme sjajnog Isca, a ne velšku zvijezdu čije su slike prekrile čitav Cardiff u najavi finala. Bale se smiješi sa svake reklame finala Lige prvaka u svom rodnom gradu. Bale je u Cardiffu rođen 16. srpnja 1989. godine.

Što predviđaju Velšani? Juventus ima momčad, a Real Madrid bolje pojedince, koji su u stanju sve riješiti. Juventus ima granitnu obranu, a Real Madrid je stroj za pogotke.

- Juventus djeluje bolje, ali Real zna igrati finala. Bit će 2:0 za Real Madrid. Ronaldo i Benzema će pogoditi – istaknuo je Srđan Lakić, Dubrovčanin, jedan od najboljih nogometaša poniklih u Lapadu, koji je prošlo ljeto zaključio uspješnu igračku karijeru. Lakić je u dresu Kaiserslauterna bio najbolji strijelac njemačkog kupa u sezoni 2010./11. sa 7 pogodaka, a te sezone je u Bundesligi čak 16 puta tresao protivničku mrežu.

Od ranih jutarnjih sati samo središte Cardiffa zauzeli su navijači Reala i Juventusa. Odjekuju gradom pjesma i povici podrške. Nema tko nije otišao do nadaleko poznato srednjovjekovnog dvorca, znamenitosti Cardiffa, koji je s oko 350.000 stanovnika 16. grad po veličini Ujedinjenog kraljevstva. Dvorac je danas, naravno, u znaku Lige prvaka. Ne samo u bojama Reala i Juventusa, dvojice finalista, već su tu grbovi i slike igrača svakog sudionika ovogodišnjeg najjačeg klupskog natjecanja. Zagrebački Dinamo tako na zidu dvorca predstavlja Alžirac El Arbi Hillel Soudani

Hrvatska u finalu ima čak četvoricu svojih igrača, po dvojicu u Realu i Juventusu. Luka Modrić se najavljuje u početnih jedanaest Real Madrida, dok bi s klupe svoju priliku trebao čekati Mateo Kovačić. S druge strane Mario Mandžukić je u udarnih jedanaest Juventusa, a Marko Pjaca je ozlijeđen. Real Madrid 12. put ili treći put Juventus? 

Jedno je sigurno, hrvatski nogometaši će i petu godinu za redom osvojiti Ligu prvaka. Mandžukić je s muncehnskim Bayernom bio prvak 2013., Luka Modrić s Real Madridom 2014. i 2016. kada je slavio i Mateo Kovačić. Ivan Rakitić je slavio s Barcelonom 2015. godine. Mogao je taj niz biti i duži da Ivica Olić nije u dresu Bayerna 2012. promašio penal protiv Chelsea usred Munchena. 

25. travanj 2024 14:26