StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

FINALE U KOMINU OD 17 SATI 'Žuti' ili 'crveni'?

24. svibnja 2017. - 12:49

Tko će osvojiti Županijski nogometni kup te plasirati se u završnicu Hrvatskog kupa, točnije, pretkolo? Gusar iz Komina ili BŠK Zmaj? Član Prve županijske lige, klub iz četvrtog ranga ili član južne skupine Treće hrvatske lige?

Blaćani su posljednjih nekoliko godina najuspješniji klub Županijskog kupa. Znali su u pet godina četiri puta osvojiti trofej. Prošle godine su također bili u finalu, i to su u finalu bili gosti u Dolini Neretve. Rampu im je tada dignuo Neretvanac. Uzvratio im za poraz u Blatu kada je BŠK Zmaj bio domaćin finala. Klub s otoka nije prošle godine bio u ulozi favorita jer je Neretvanac godina najuspješniji županijski klub. I ove sezone je tako, ali nema Neretvanca u finalu. Izbacio ga je upravo Gusar iz Komina. Kako su 'žuti' niži rang, a prijavili su se za domaćinstvo finala, nije bilo ždrijeba te je opet blatski klub gost.

Grgica Kovač, trener BŠK Zmaj je još nakon plasmana u finale istaknuo kako je njegovoj momčadi u ulozi favorita, ali istaknuo, što su uvijek može čuti kad se o pobjedniku odlučuje u jednoj utakmici: 'Kup je kup, natjecanje puno iznenađenja'. Više je to istaknuo da bi mobilizirao svoje igrače. Istaknuo kako neće biti lako u Kominu. Međutim, dovoljno je 'crvenima' saznanje kako je Neretvanac u Kominu poražen.

Gusar je u prvenstvu Prve županijske lige u zadnja dva kola upisao dva poraza, i to su mu prvi porazi nakon gotovo pola godine. Prvo je poražen kod kuće od Croatije s 2:1, a sedam dana poslije, u nedjelju na Grudi od Slavena s 1:0. Gusar tu zadnju utakmicu nije igrao kompletan. Čuvao se za BŠK Zmaj. I to govori kako su sve karte bacili na Kup, i to nakon što su ostali bez izgleda nadoknaditi veliki zaostatak u prvenstvu, iako su unatrag dva kola zaprijetili vodećem dvojcu, Župi dubrovačkoj i Croatiji iz Gabrila.

Komin, ali i Blato, kroz Županijski kup vide priliku zaigrati protiv najboljih hrvatskih klubova. BŠK Zmaj zna što donosi osvajanje trofeje. Imao je priliku igrati protiv Karlovca, Intera, Rijeke….

Utakmica u Kominu počinje u 17 sati. Gusar zove svoje navijače: Dođite i podržite klub u povijesnoj utakmici! BŠK Zmaj nikad u finalu Županijskog kupa, tj. važnim utakmicama nije bio sam. Uvijek sa svojim Red Dragonsima

24. travanj 2024 16:14