Sport Nogomet

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR 'TALENT CUP ŽUPA DUBROVAČKA'

KIŠA I SUNCE, SUZE I RADOST Tri dana utrke za 'bubamarom'

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR 'TALENT CUP ŽUPA DUBROVAČKA'

U subotu, prvog dana turnira padala je kiša, bilo je povremeno i pljuska, ali se igralo. Potom, drugog dana vedro i vjetrovito, a zadnjeg, trećeg dana turnira sunce. Čak se tražilo mjesto u hladu. Ukratko to su vremenske (ne)prilike tijekom četvrtog izdanja međunarodnog nogometnog turnira Talent Cup Župa dubrovačka, koji je u Čibači počeo u subotu, 29. travnja i zaključen u ponedjeljak, 1. svibnja.

Organizatori, Nogometni klub Župa dubrovačka i Nogometna škola Astarea, okupili su ove godine sastave iz šest država, njih gotovo četrdeset. Stigli su iz Švedske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Albanije i Hrvatske. U tri radna dana odigrano je na tri terena više od 90 utakmica. Za 'bubamarom' je trčalo više od četiri stotine mališana. Igralo se u četiri uzrasne kategorije.

Na kraju utakmica je bilo svega, baš kao što je bilo i vrijeme u tri dana turnira. Poraženi nisu uspjeli sakriti (kišu) suza, pobjednicima nije silazio osmijeh s lica. Međutim, brzo se i kod poraženih popravilo raspoloženje. Nakon posljednje utakmice turnira pljeskalo se najuspješnijima. U čak tri kategorije najbolji je bio Fair play Ohrid, a u najmlađoj kategoriji, rođeni 2009. i mlađi, naslov je otišao u Sarajevo. Igrao se i turnir žena (mama): Nogometna akademija Libertas je bila najbolja.

Najboljima su nagrade uručili Nataša Gverović, Đuro Lonza, Mato Previšić, Ante Kuraja, Zoran Milić, Lovorko Klešković, Nedjeljko Miloslavić i Ile Katić.

POBJEDNIČKO POSTOLJE

Rođeni 2005. i mlađi:
1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Sodertalje (Švedska), 3. Župa dubrovačka.

Rođeni 2007. i mlađi: 1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Župa dubrovačka, 3. GOŠK Dubrovnik 1919.  

Rođeni 2008. i mlađi: 1. Fair Play Ohrid (Makedonija), 2. Škola nogometa Božo Broketa, 3. GOŠK Dubrovnik 1919.

Rođeni 2009. i mlađi: 1. Sporting Sarajevo (BiH), 2. Adriatic Split, 3. GOŠK Dubrovnik 1919. 

NAJ, NAJ POJEDINCI

Rođeni 2005. i mlađi, najbolji vratar:
Ivo Guljelmović (Župa dubrovačka), najbolji igrač: Patrik Zečević (Sodertalje), najbolji strijelac: Martin Gijogrieski (Ohrid)

Rođeni 2007. i mlađi, najbolji vratar: David Krvstevski (Ohrid), najbolji igrač: Ivan Matić (Župa dubrovačka), najbolji strijelac: Boban Kuzmanovski (Ohrid)

Rođeni 2008. i mlađi, najbolji vratar: Matija Ruščić (Župa dubrovačka), najbolji igrač: Marin Tapalović (Škola nogometa Božo Broketa), najbolji strijelac: Stefan Vujaroski (Ohrid)

Rođeni 2009. i mlađi, najbolji vratar: Josip Pandurić (Adriatic Split), najbolji igrač i najbolji strijelac: Aldian Korora (Sporting Sarajevo)

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije