StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA MEĐUNARODNOM NOGOMETNOM TURNIRU U ŠPANJOLSKOJ

TRENING NA PJEŠČANOJ PLAŽI Spremni smo za Football Cup Barcelona!

Piše PSD.
21. travnja 2017. - 22:36

Tekst i slike: Tonči Vlašić

Kad ćemo krenuti, kad ćemo, i hoćemo li uopće na kraju ići i igrati u Španjolskoj? Kad je nastup potvrđen, kotizacija plaćena, potom i smještaj te kupljene avionske karte, dakle, kad je bilo jasno kako će se ostvariti njihov san, brojali su se dani do polaska. Neki nisu spavali uoči puta od uzbuđenja. Sad su tu. Stigli su na odredište. Evo ih u Španjolskoj. Igrat će na proljetnom izdanju međunarodnog turnira Football Cup Barcelona 2017., koji se igra nedaleko od Barcelone, u turističkim odredištima, Salou i Cambrils.

Odmah po dolasku, kao i većina od čak sto momčadi iz dvadeset država, koliko ih nastupa na turniru računajući sve uzrasne kategorije, okitili su zastavama i transparentima balkone hotela. Jedan balkon sad krasi nadaleko poznat transparent s kockicama i natpisom Župa dubrovačka (teško se sjetiti na koliko je velikih natjecanja na kojima je igrala hrvatska nogometna reprezentacija bio istaknut. Gdje god su navijači iz Župe dubrovačke, tu je i on).

Dan prije početka turnira mali nogometaši Župe dubrovačke su sa svojim trenerom Ivicom Karabogdanom prijepodne proveli u sportskom centru. Vidjeli svih osam nogometnih terena na kojima će se igrati turnir. Prošli su provjeru od strane organizatora. Strogo se pazi tko je koje godište. Dobili su službene materijale. Domaćin je tiskao bilten sa slikama svih sudionika, rasporedom turnira, satnicom, propozicijama natjecanja, dosadašnjim pobjednicima u svim kategorijama. Prošle godine, kad se uzmu sve uzrasne kategorije, slavile su između ostalog nade engleskog Derby Countyja, španjolskog Espanyola

Nakon povratka iz sportskog centra, objeda i odmora, prošetali su pješčanom plažom u blizini hotela u kojem su smješteni.
Naravno, kad su već bili na pijesku i na njemu susreli ekipu s loptom, nije im trebalo puno da se skupe i podijele u dvije ekipe te zaigraju. Utakmica na pijesku nije dugo potrajala jer se treba čuvati za nastup na turniru, a na teren će Župa dubrovačka već u 9 sati u subotu, 22. travnja.

NOGOMETNI KLUB ŽUPA DUBROVAČKA NA FOOTBALL CUP BARCELONA 2017.

Igrači:
Fran Matej Bulić, Lovre Bagur, Valentin Brajko, Filip Gverović, Karlo Krmek, Luka Miletić Dri, Đivo Pregelj, Karlo Ruščić, Frano Vlašić, Mihael Raguž, Karlo Vučičević, Ivano Vukas te Kristijan Sentić iz Nogometne akademije Libertas i Roko Vuletić iz Škole nogometa 'Božo Broketa'.

Trener: Ivica Karabogdan.

23. travanj 2024 18:12