StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/ŽUPANIJSKI KUP

GABRILI U POLUFINALU Prvih trinaest je pogodilo, ali ne i četrnaesti...

5. travnja 2017. - 02:23

BŠK Zmaj, Gusar i SOŠK 1919. su prošle srijede izborili plasman u polufinale Županijskog kupa te su čekali šest dana tko će im se pridružiti, Župa dubrovačka ili Croatija. Na kraju su dočekali momčad iz Gabrila, koja je u Čibači slavila na kaznene udarce u finalu Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle. Trinaest prvih izvođača je bilo precizno, ali ne i četrnaesti. Točnije, vratar Croatije iz Gabrila Marko Grgurević je zaustavio udarac Dominika Krmeka te odveo svoju momčad među četiri najbolja u Županijskom kupu.

Svega je bilo tijekom 90 minuta u kojima je bolja bila Župa dubrovačka, ali se ispromašivala. Najviše puta u prilici je bio kapetan i prvi strijelac Velimir Kajba. Pamti se i velika prilika Mateja Nađa te prva velika obrana Marka Grgurevića. Nakon te obrane i ubačaja iz kuta Župa dubrovačka je zatresla mrežu Croatije, ali je sudac Robert Hausvička pokazao kako su domaći pritom napravili prekršaj u napadu. Hausvička je pokazao i dva crvena kartona, u obje situacije je to bio drugi žuti. Prvo 'desetki' gostiju Kristijanu Čižeku, a potom i 'petici' domaćin Peru Grbiću. U prvom poluvremenu zbog ozljede je morao iz igre kod gostiju Pero Ševo, a na kraju utakmice iz istog razloga i Ante Kovačić. Kako je Župa dubrovačka već bila izvršila sve izmjene, kraj utakmice je  dočekala s devetoricom.

Poslije 0:0, odlučivali su kazneni udarci. Redom, prvo su pucali gosti. Pogodio je Mario Mostina, te vodi Croatija 1:0, ali pogađa i Matej Nađ te je Župa dubrovačka poravnala na 1:1. Druga serija, Mateo Vodopić i Marko Šečer su precizni. U trećoj seriji Maro Kalauz i Josip Vidić. U četvrtoj Vinko Zvrko i Marko Grgurević (i Župa dubrovačka ima svog Marka Grgurevića). U petoj Tomislav Marinović i Velimir Kajba. U prvoj dodatnoj seriji pogađaju Dominik Žarak i vratar Župe dubrovačke Antoni Milina. U drugoj dodatnoj seriji odluka. Pogodio je Nino Njire nakon čega udarac Dominika Krmeka skida Marko Grgurević. 

Ždrijebom će se odrediti parovi polufinala.

24. travanj 2024 10:30