StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG (Ž)

NOVA TRICA STOPOSTOTNE OMBLE Treći put bolje od Donata, prvog pratitelja!

27. ožujka 2017. - 00:45

Počeo je proljetni dio prvenstva, preostala dva kruga u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Ombla je 2016. godinu, prva dva kruga, zaključila sa stopostotnim učinkom. Dobila svih šest utakmica, po dva puta preostala tri kluba lige. Dva puta je bila bolja od Donata iz Zadra, Dalmacije iz Kaštel Starog i Glavica.

Prvi suparnik u nastavku bio je prvi pratitelj, Donat iz Zadra, i to se igralo u Zadru, na pomoćnom igralištu u Stanovima. Na kraju 3:0 za nova tri boda Omble, koju vodi s klupe Petrunjela Njirić. Dva puta je mrežu Donata pogađala Nadža Kurjak, a jednom Anita Miri. Još su igrale Kristina Skerić, Jelena Ćurćija, Ivana Knežević, Josipa Poč, Josipa Horvat, Mia Deranja, Ines Vrtarić, Mia Lazo, Andrea Martić, Lora Martinović i Martina Šimunović.

Ombla sad ima 9 bodova više od drugog Donata: Ombla 21 bod, Donat 12. U prvom dijelu 5:0 za Omblu u Lapadu te 5:2 u Zadru. Sad 3:0. Dakle, u tri utakmice Ombla - Donat 13:2!  Od Dalmacije je bila bolja sa 7:1 u Lapadu i 4:2 u Kaštel Starom, a od Glavica sa čak 25:0 u dvije utakmice. Prvo je dobila Glavice s 10:0 u Čibači, a potom u gostima sa čak 15:0. Ombla je ove sezone postigla 49, a primila 5 pogodaka. U sedam utakmica ima pogodak razliku plus 44! U prosjeku pobjeđuje s više od šest pogodaka razlike.

U 8. kolu Ombla je gost Dalmacije, koja je 2016. zaključila s dvije pobjede (oba puta bolja od Glavica) i četiri poraza (dva od Omble i dva od Donata). Glavice su nakon prva dva kruga bile bez boda.

18. travanj 2024 10:09