StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/ZIMSKA LIGA NOGOMETNOG KLUBA ŽUPA DUBROVAČKA

NAPOKON KOD KUĆE Više od 300 djece igrat će ove godine!

16. siječnja 2017. - 22:31

Tri puta su bili 'domaćini' u dvorani Osnovne škole Gruda. Sad napokon igraju kod kuće. Otvorena je prošle godine sportska dvorana Osnovne škole Župa dubrovačka u kojoj je u nedjelju, 15. siječnja počelo četvrto izdanje Zimske lige Nogometnog kluba Župa dubrovačka.

- Još prošle godine smo se nadali kako ćemo završnicu trećeg izdanja odigrati u našoj novoj dvorani. Međutim, nismo mogli tada, ali sad, kad je sve završeno, napokon igramo kod kuće – istaknuo je Ivica Karabogdan, bivši nogometaš, jedan od najboljih strijelaca Prve hrvatske nogometne lige svih vremena, koji je već nekoliko godina u Župi dubrovačkoj i istoimenom nogometnom klubu radi kao trener. Danas vodi brigu o mlađim uzrastima kluba.

- Protekle dvije godine je nastupilo 26 momčadi u pet uzrasnih kategorija. U najstarijoj su prošle godine igrali dječaci rođeni 2004. godine i mlađi, a u najmlađoj rođeni 2008. godine i mlađi. Nastupilo je 2016. godine, kad se sve zbroji, oko 300 mališana – podsjetio je Karabogdan. Prvo izdanje Zimske lige počelo je krajem 2013. godine i zaključeno početkom 2014. godine. Posljednje dvije godine, a tako će biti i ove, igrat će se samo nedjeljom. Treće izdanje Zimske ige Nogometnog kluba Župa dubrovačka počelo je 17. siječnja, a zastor je spušten 28. veljače. Ove godine start je bio u nedjelju, 15. siječnja, a završetak 26. veljače.

- Kao i prošle godine, tako i ove, igrat će se sedam nedjelja. Očekujem, a što je bio slučaj i proteklih godina, kako će i dvorana u Župi dubrovačkoj biti prepuna roditelja i članova obitelji malih nogometaša. Prva utakmica svake od ukupno sedam nedjelja počinje u 9 sati. Igrat će se sve do 18 sati. Odigrat će se više od 80 utakmica.

Uz domaćina, Nogometni klub Župa dubrovačka, ove godine će igrati djeca Škole nogometa 'Božo Broketa', Škole nogometa Orašac, Škole nogometa Slano, Nogometnog kluba Konavljanin, Škole nogometa Cavtat, HNK Slaven s Grude, Nogometne akademije Libertas te Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919.

- Ove godine ćemo imati rekordnih 30 ekipa u pet uzrasnih kategorija. Prve godine su igrale 24 ekipe, zadnje dvije godine po 26 sastava. Ove godine je u kategoriji djece rođene 2005. i mlađi šest sastava (ŠN Cavtat, HNK Slaven, NA Libertas, NK Župa dubrovačka, NK Konavljanin i ŠN Božo Broketa), u kategoriji rođeni 2006. i mlađi četiri sastava (ŠN Cavtat, ŠN Božo Broketa te dva sastava NK Župe dubrovačke), u kategoriji rođeni 2007. i mlađi osam sastava (NK Župa dubrovačka, ŠN Slano, ŠN Cavtat, HNK Slaven, ŠN Božo Broketa, NA LIbertas, NK GOŠK Dubrovnik 1919. te NK Konavljanin), zatim sedam sastava u konkurenciji djece rođene 2008. i mlađi (ŠN Cavtat, HNK Slaven, ŠN Božo Broketa, NA Libertas, NK GOŠK Dubrovnik 1919. te dvije momčadi Župa dubrovačke) i pet sastava u kategoriji rođeni 2009. i mlađi (NK Župa dubrovačka, ŠN Cavtat, NA Libertas, NK GOŠK Dubrovnik 1919. i NK Konavljanin). Osim djece igrat će se i turnir mama. Nastupit će šest ekipa. Djeca igraju dva puta po 15 minuta, mame će igrati dva puta po 10 minuta. Igra se pet plus jedan. Ne računajući turnir mama, više od 300 djece će igrati ove godine - istaknuo je Karabogdan.

23. travanj 2024 23:15