Sport Nogomet

NOGOMET/KVALIFIKACIJE ZA SP

Zukanović promašio, Spahić autogol

NOGOMET/KVALIFIKACIJE ZA SP

Emir Spahić je na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo postigao dva pogotka u 5:0 pobjedi Bosne i Hercegovine u Zenici protiv Estonije. U drugom nastupu, prvom u gostima, BiH je poražena sa 4:0 od Belgije u Bruxellesu. 36-godišnji Dubrovčanin, stup obrane BiH, opet je tresao mrežu, ali, nažalost, ovaj put svoju.

U 26. minuti, nakon snažnog ubačaja sa strane Laurenta Cimana, Ervin Zukanović je pokušao, ali nije uspio izbaciti loptu, međutim, dotaknuo je, promijenio smjer. To je iznenadilo na vrhu peterca Spahića, koji je nespretno poslao loptu u mrežu. Asmir Begović, vratar BiH, pokušao je, ali nije uspio spriječiti vodstvo domaćina od 1:0. Tri minute poslije pogriješio je bivši hrvatski reprezentativac Mato Jajalo, kojem je ovo bio debi za BiH, što je Belgija kaznila. Eden Hazard je bio strijelac za 2:0. U 60. minuti Toby Alderweireld je postigao treći pogodak, dok se četvrti put mreža BiH zatresla u 79. minuti. Romelu Lukaku je tukao, lopta je okrznula Zukanovića, promijenila smjer te je četvrti put na utakmici Begović bio savladan.

U preostale dvije utakmice skupine Estonija je kod kuće sa 4:0 bila bolja od Gibraltara, a Grčka je kod kuće s 2:0 dobila Cipar te u sad u skupini 'H' vode Belgija i Grčka s po 6 bodova, BiH i Estonija imaju po 3, dok su Cipar i Gibraltar bez boda. BiH za tri dana, 10. lstopada, dočekuje Cipar, Estonija je domaćin Grčkoj, a Belgija će u goste Gibraltaru, koji je domaćin u Portugalu.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije