Sport Nogomet

NOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

NIJE GNJILO NA GNJILAMA Trica Slavena protiv Hajduka 1932.

NOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Slaven je nakon startnog poraza u Čibači od Župe dubrovačke (0:2) nanizao tri pobjede: prvi i jedini kojem je to uspjelo ove sezone u Prvoj županijskoj ligi. 'Crveni' su u 2. kolu dobili kod kuće Grk s 2:1, nakon toga s 1:0 slavili na Lastovu protiv Omladinca, a u 4. kolu s 3:0 na svojim Gnjilama pobijedili Hajduk 1932. (slike s utakmice).

Osim Slavena tri pobjede ima još samo Župa dubrovačka, koja je neporažena (tri pobjede i jedan neodlučan rezultat) te vodi s 10 bodova, bodom prednosti u odnosu na momčad s Grude. Župa dubrovačka je nakon domaćeg uspjeha protiv Slavena odigrala 1:1 u Metkoviću protiv istoimenog domaćina. Nakon toga je dobila Orebić s 2:1 kod kuće te sad sa čak 5:0 Omladinac na Lastovu.

Ukupno su tri momčadi ove sezone bez poraza. Osim Župe dubrovačke to su Maestral i Croatia. Maestral je dobio dvije, a dvije utakmice odigrao neodlučeno. Croatija je ostvarila jednu pobjedu i dva neodlučena rezultata. Bila je slobodna u 4. kolu.

Tri momčadi su u 4. kolu ostvarile prve pobjede ove sezone (ONK Metković je dobio kod kuće Omladinac s 3:0, Konavljanin je bio bolji s 2:1 od Gusara iz Komina, kojiem je to prvi poraz te Orebić, koji je na svojoj Trstenici dobio susjeda, Grk iz Potomja s 3:1. Tri momčadi su još uvijek bez pobjede: Hajduk 1932., Jadran 1929. i Omladinac. Lastovci su jedini sastav s tri poraza, i to su nanizali tri neuspjeha nakon što su na startu odigrali 2:2 kod kuće protiv Hajduka 1932. (0:6 u Gabrilima protiv Croatije, 0:1 kod kuće protiv Slavena te 0:3 u Metkoviću protiv ONK Metković). Tri kola u nizu Omladinac nije postigao pogodak.

Osim Gusara prvi poraz ove sezone u 4. kolu doživio je i Hajduk 1932., koji je prije gostovanja na Grudi u obje utakmice (bio je slobodan u 2. kolu) odigrao bez pobjednika: prvo već spomenutih 2:2 na Lastovu protiv Omladinca te potom u 3. kolu 2:2 kod kuće protiv Croatije.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije