StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

GOL S GOLA NA GOL Milina mu je na Korčuli

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
3. listopada 2016. - 10:46

Župa dubrovačka je deklasirala u Smokvici domaći Jadran 1929. u 4. kolu Prve županijske lige s 5:0, a četvrti pogodak za goste postigao je vratar Antoni Milina. 26-godišnji Splićanin na vratima županijskog prvoligaša iz Čibače (na slici sa suigračima uoči prve utakmice sezone protiv Slavena u Čibači) naciljao je mrežu domaćina s gola na gol.

Drugi put u svojoj karijeri je Milina postigao pogodak s gola na gol. Zanimljivo, i taj prvi je dao u gostima, i to također u Korčuli, i to također u utakmici u kojoj je svoj zadatak odradio za pet – sačuvao svoju mrežu netaknutom. Tada je to uspio u dresu Primorca 1929. iz Stobreča, u Blatu, na Zlinju, i to protiv BŠK Zmaj za trećeligaške bodove.

Milina, koji je u karijeri branio u Belgiji i Španjolskoj (pola sezone je bio član belgijskog prvoligaša Mouscrona, dvije sezone španjolskog drugoligaša Cadiza te trećeligaša Real Aranjuez), u Drugoj HNL (Imotski) i Trećoj HNL (Primorac 1929. Stobreč, Val, BŠK Zmaj….), pogodio je u Blatu uz pomoć vjetra za pobjedu stobrečke momčadi od 1:0.

- I danas kada malo puše vjetar suigrači mi znaju reći da probam ponovno… A na Zlinjama je vjetar iznimno neugodan. Znate baš puno i ne spominjem taj gol, vratarska sudbina je hirovita, mogu i ja primiti takav gol... – rekao je Milina o tom pogotku s gola na gol u razgovoru s Nenom Kosovićem, novinarom marcopolosport.net-a, kada je krajem 2013. godine postao članom BŠK Zmaj.

Župa dubrovačka je lider nakon 4. kola Prve ŽNL, a Milina vodeći u utrci za trofej Dubrovačkog vjesnika za najboljeg vratara lige. Primio je u četiri utakmice dva pogotka (u obzir će se uzeti tko je u prosjeku primio najmanje pogodaka, a u konkurenciji za trofej naći će se samo vratari koji su odigrali više od 50 posto utakmica u sezoni), a pogotkom u Smokvici uključio se i u borbu za drugi trofej našeg lista - za najboljeg strijelca lige.

19. travanj 2024 14:25