StoryEditorOCM
Košarkaprevarili ga

Potresna ispovijest američkog košarkaša koji je ‘zarobljen‘ u Crnoj Gori: ‘Nemam za život, a ne mogu se vratiti kući‘

Piše SPORT SD
21. svibnja 2023. - 16:00

Američki košarkaš Elijah Williams, koji je nastupao za KK Dečić iz Tuza, ostao je praktički zarobljen u Crnoj Gori! Krilni centar čak pet mjeseci nije primio plaću, a klupski čelnici su prestali komunicirati s njim, pa trenutno nema novca niti da se vrati kući u SAD.

Williams je u Crnu Goru stigao s još jednim Amerikancem, ali su se obojica našli u teškoj situaciji zbog neisplate plaća, toliko da su morali pozajmljivati novac čak i za hranu.

- Moja situacija je veoma teška. Došao sam ovdje s drugim Amerikancem Tilmanom i nismo dobili novac. Nismo imali ni opremu za treninge. Onda se Tilman ozlijedio i predsjednik kluba je rekao da mu više plaćati onoliko koliko stoji u ugovoru. On se morao vratiti kući, a ja sam ostao sam. Pet mjeseci nisam primio plaću, to je vrlo teško - ispričao je Williams, koji je trebao zarađivati 1100 eura mjesečno, a njegov sunarodnjak 500 eura.

- Teško je živjeti s 500 eura. Nemam novca ni za osnovne stvari, čak ni za tenisice. Sad mi ponestaje novca za hranu. Tražio sam objašnjenje od uprave, a on su mi rekli da ću se moći vratiti kući kad završi sezona. Obećali su mi platiti put, ali nisu - požalio se Williams, koji je izgubio svaki kontakt s čelnicima kluba.

- Nemam za život, a istekao mi je smještaj. Čekam i dalje, slao sam poruke stalno i predsjedniku kluba. On mi je prvo govorio da će mi poslati novac, ali onda me je blokirao. Nalazim se u stranoj zemlji, ne govorim jezik, ne znam što ću.

Dok čeka rješenje situacije, Williams trenutno živi kod prijatelja iz nogometnog kluba Podgorica.

- Oni su me ugostili, to su sjajni momci. Pomogli su mi i sad su mi kao obitelj. Ne samo da su mi pomogli, već su me i spasili, ali sve bih dao da se mogu vratiti kući. Naravno da me očekuju, svakog dana se čujem s bakom i ona me zove da dođem - zaključio je nesretni košarkaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:12