StoryEditorOCM
KošarkaNOVI POTEZ UPRAVE DUBROVAČKOG ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA

EVO I MENE DOMA Nakon Ivone Matić vratila se i Carmen Miloglav - osvajala je trofeje u Španjolskoj i Njemačkoj, a sad želi i sa svojom Ragusom!

17. siječnja 2020. - 10:10
Vratila se u Ragusu Ivona Matić, a 24 sata poslije nje vratila se još jedna igračica ponikla u Gospinom polju, koja se vinula do reprezentacije te igrala izvan granica Lijepe naše. Carmen Miloglav je opet u dresu Raguse.

- San je bio još prije okupiti sve najbolje igračice poniklle u klubu te s njima pokušati ispisati povijest – ne krije Tomislav Tabak, predsjednik Raguse. Nakon što je dogovorio povratak Matić napisali smo kako sad trener Braslav Turić ima potez više u nastavku sezone u kojem dubrovačka ekipa želi osvojiti oba domaća trofeja te po prvi put u svojoj povijesti u vitrine kluba pospremiti trofej(e). Povratkom Miloglav, Turić, čini nam se, ima sad i slatke brige.

- Najvažnije je da ne bude ozljeda – poželio je Tabak, točnije, svi u klubu. Ne krije kako je cilj u oba domaća natjecanja otići po prvi put do kraja. Nikad Ragusa nije u domaćem prvenstvu igrala finale za prvaka, najveći uspjeh joj je treće mjesto, a u Kupu 'Ružice Meglaj Rimac' je dva puta zaustavljena u finalu.

Carmen je zadnjih godinu dana igrala u Španjolskoj za Campus Promete s kojim je iz Druge lige ušla u najviši rang najjače europske lige. Sezonu 2018./19. počela je u dresu svoje Raguse. Iza nje su ukupno tri putovanja u Španjolsku. Prvi put je potpisala za Gran Canariu, ali se uoči početka sezone 2015./16. teško ozlijedila na pripremama. Potom je uslijedio oporavak. Vratila se na parket u dresu Zadra na početku sezone 2017./18. gdje je dočekala poziv iz ni manje, ni više nego aktualnog prvaka Španjolske, kluba koji je 2011. osvojio naslov europskog prvaka – Perfumerias Avenida. Nekoliko mjeseci poslije sa slavnim klubom je slavila završetak (još jedne) uspješne sezone. Sudjelovala je u osvajanju oba španjolska trofeja, prvenstva i kupa. Međutim, nije se previše naigrala u Španjolskoj, te je u ljeto 2017. otišla u Njemačku gdje je opet kraj sezone dočekala s dva pokala u rukama, te zlatnim medaljama oko vrata. Jedan pokal je bio njemački Superkup, a drugi trofej osvojen s Rutronik Stars Kelternom je bio onaj najvrijedniji domaći naslov - naslov prvaka Njemačke.

Ali, Njemačka nije Španjolska, španjolska liga je daleko najjača, te se Miloglav vratila kući. U dresu Raguse počela sezonu 2018./19., te čekala i dočekala novo izazov u Španjolskoj. Miloglav je bila uvijek 'motor' dubrovačke ekipe. Vazda su njezine brojke bile za prste polizat. Prvi dio sezone 2018./19. u Prvoj hrvatskoj ligi u dresu Raguse 28-godišnja Dubrovkinja je zaključila s prosjekom od 18,5 koševa, 7,7 asistencija, 6,6 skokova te 5,5 ukradenih lopti po utakmici.

Miloglav, kao i Ivona Matić, ima pravo nastupa već u nedjelju, 19. siječnja, kad Ragusa u prvom kolu drugog dijela lige igra kod Zagreba. Ragusa je prvi dio ligaškog dijela Prve hrvatske lige zaključila sa savršenim učinkom. Dobila je svih devet utakmica te prvi put u povijesti bila najbolja nakon prvog dijela. 
19. travanj 2024 01:59