StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

DVA NOVA IGRAČA U GOSPINOM POLJU Jedan stigao iz Chicaga, a drugi iz Zadra

9. siječnja 2020. - 14:29
Košarkaši Dubrovnika sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi nastavljaju ogledima protiv Ribola Kaštela, prvo kod kuće, a sedam dana poslije u gostima. Prvo ih čeka zaostatak iz 1. kola, a nakon toga redovno 10. kolo, prvo drugog dijela. Zaostatala utakmica u Gospinom polju počinje u nedjelju, 12. siječnja, u 17 sati.

- U nedjelju ne možemo računati na ozlijeđene, Nikolu Došena i Tonija Mustapića, ali ni na dva nova igrača – istaknuo je Darko Kunce.

Novi igrači su Stefan Christopher Beard i Krešimir Jerkov.

- Beard je iz Chicaga. Amerikanac. Visok je 202 centimetra. Ima 27 godina. Pozicija 'četvorka'. Prvi put će zaigrati u Europi. Jerkov ima 20 godina. Visok je 188 centimetara. Igra na poziciji organizatora igre. Prvi dio sezone nastupao je za Sonik Puntamiku - otktrio je najvažnije o novim igračima Kunce.

U Prvoj hrvatskoj ligi četiri najbolja nakon osamnaest kola razigravaju za plasman u najveći rang, HT Premijer ligu.

- Želja je biti opet među četiri najbolja. Nadam se kako će nam se što prije priključiti Mustapić i Došen. Kompletni možemo konkurirati za mjesto među četiri najbolja – rekao je Kunce.

Jazine su prvi dio zaključile bez poraza (11/0). Drugo, treće i četvrto mjesto drže Samobor, Bosco i Pula 1981. sa 7/4. Omiš ČT ima na petom mjestu 6/5, Rudeš i Cedevita Junior po 5/6. Dubrovnik ima 5/5 i utakmicu manje. Ribola Kaštela je na 4/6...
23. travanj 2024 17:43