StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP HRVATSKE 'KREŠIMIR ĆOSIĆ' Dubrovnik bez tri udarna igrača slavio u Čakovcu te izborio drugi krug!

27. studenog 2019. - 00:10
Iako su u Čakovec otputovali oslabljeni, bez Ivana Vodpoije, nedostajao je kao i u prvenstvenoj utakmici protiv Sesveta, centar, 210-centimetara visoki Mladen Primorac, dok će Nikola Došen izbivati duže vrijeme zbog ozljede, košarkaši Dubrovnika su izborili plasman u drugi krug Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić' pobjedom 82:76 protiv Međimurja. Momčad trenera Željka Vreće sad čeka kako će završiti ogled u srijedu, 27. studenog, između Pule 1981. i Zapruđa. Već se zna kako će Dubrovnik biti  gost pobjednika tog ogleda (30. studenog). Tko u drugom krugu bude uspješniji plasirat će se u osminu finala (dvanaest premijerligaša se tek tad uključuje u natjecanje).

Međimurje, vodeći sastav Druge hrvatske lige – sjever, povelo je sa 6:4. Dubrovnik je serijom 8:0 stekao prvu osjetnu prednost, ali brzo je domaćin preokrenuo (13:12). Nakon toga 6:0 Dubrovnika, koji je vrlo brzo imao i dvoznamenkastu prednost (24:14). Vodio je početkom druge četvrtine i s 13 razlike (29:16), a na odmor otišao s devet koševa viška (42:33). Petar Dubelj je bio dvoznamenkast u napadu već u prvom poluvremenu (13 koševa).

U nastavku Dubrovnik je u trećoj četvrtini čuvao prednost iako je domaćin u dva navrata bio blizu. U posljednju četvrtinu ušao je s pet koševa viška (61:56), a u zadnjih deset minuta Međimurje je uspjelo doći do vodstva sedam minuta prije kraja (66:65). Dubrovnik sa 4:0 ponovno vodi, ali nakon toga 7:0 domaćina, koji je pet minuta prije kraja imao četiri koša viška (73:69). Uzvratio je Dubrovnik serijom 11:0. pogodio je pritom dvije trice (Petar Dubelj i Niko Stasjuk) te poveo dvije minute prije kraja s 80:73 i znao sačuvati prednost.

Dubelj je ukupno postigao 19 koševa, imao pet skokova i osam asistencija, te bio prvo ime Dubrovnika. Uz njega odmah Ivan Perković s 18 koševa i pet skokova, Stasjuk je postigao 13 koševa te imao šest skokova i tri ukradene lopte, Jakov Vujičić je postigao 10 koševa te imao dvije blokade, Antonio Petrović i Paolo Antonio Urukalo su postigli po 6 koševa, a Karlo Kalafatović i Toni Mustapić po 5. Petrović je imao tri skoka i tri ukradene lopte, Urukalo šest skokova i tri asistencije, Kalafatović pet skokova. U sastavu Dubrovnika bili su još Vlaho Raguž i Petar Koprivica.

Računajući prvenstvo, Dubrovnik je dobio šest od ukupno osam utakmica ove sezone. Pobjeda u Čakovcu mu je četvrta pobjeda u nizu.
23. travanj 2024 23:08