StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

BLAZERSI NAPOKON SLAVILI KOD KUĆE Hezonja u petorci, Atalanta pala u produžetku

11. studenog 2019. - 09:36
Portland Trail Blazers je u četvrtoj utakmici kod kuće u novoj sezoni ostvario prvu pobjedu u svom Moda Centru pred više od 20.000 gledatelja, a do nje je stigao u prodzužetku, kojeg je dobio sa 17:6 za konačnih 124:113 protiv Atalante Hawksa. Tako je ujedno prekinuo niz od četiri poraza te je sad na učinku 4/6.

Blazerse je predvodio, a tko drugi nego Damian Lillard. Nakon što je 48 sati prije u domaćem porazu od Brooklyn Netsa postigao rekordnih 60 koševa, Lillard je protiv Atalante utakmicu zaključio s 30 koševa, sedam skokova i šest asistencija. U produžetku, ističe se, Hassan Whiteside, Mario Hezonja i McCollum su pogodili ključne šuteve, međutim, i protiv Atalante su Blazersi loše šutirali – samo 32,7 posto iz igre, a za tricu 29,4 posto. Hezonja je opet počeo u petorci. Igrao je 24 minute. Dok je bio na parketu Portland je bio uspješniji od Atalante sa 16 koševa. Samo se bivši Hawks Kent Bazemore može pohvaliti da je uspješniji po tome. Utakmicu je Dubrovčanin zaključio s 3 koša, dva skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Uputio je uvjerljivo najmanje šuteva od preostala četiri člana prve petorke – šut 1 od 5 uz ubačeno (dodatno) slobodno bacanje.

Kod Hawksa najučinkovitiji Trae Young s 35 koševa, deset asistencija i osam skokova te Jabari Parker, koji je ostvario 'double double' (27 koševa i 11 skokova).

U utorak Blazersi su opet gosti Sacramento Kingsa u čijem su domu odigrali prvu utakmicu u gostima u novoj sezoni te upisali prvu pobjedu nakon startnog poraza kod kuće od Denver Nuggetsa. Blazersi su 26. listopada u Sacramentu slavili sa 122:112.
 
25. travanj 2024 22:45