StoryEditorOCM
KošarkaPOČELA NOVA SEZONA U PRVOJ HRVATSKOJ LIGI KOŠARKAŠICA

PLUS 26 NA OTVARANJU Ragusa krenula pobjedom, svi priželjkuju da tako bude i na kraju doigravanja!

12. listopada 2019. - 22:17
Krenula je Ragusa pobjedom u novu sezonu, koju želi završiti upravo na taj način te se upisati po prvi put u svojoj povijesti na listu pobjednika – prvenstva Hrvatske i(li) Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Nikad nije igrala u finalu doigravanja za prvaka. Bronca u prvenstvu je njezin najveći uspjeh. U Kupu Hrvatske je dva puta na korak do, kratka u finalu, a rampu joj je oba puta digao Medveščak na čelu s Braslavom Turićem, najuspješnijim hrvatski trenerom koji je sa zagrebačkim klubom u zadnjih šest sezona osvojio šest naslova prvaka i podigao pet 'kanti' pobjednika Kupa.

Turić nije više na klupi Medveščaka. Sad vodi Ragusu. U Medveščaku nije ni Iva Todorić, najbolja hrvatska košarkašica prošle sezone. I ona je u Ragusi. Dres Medveščaka dresom Raguse zamijenila je i Ana Vojtulek, a na kraju je stigla i Lorena Molnar, koja je prošle sezone igrala u Italiji. Plus, ostale su Živana Janković i Karla Kalajžić. Plus domaće snage – Romana Stojanović, Katarina Zarač, Marija Pocrnjić, Ana Haklička, Tea Ivanišević, Matea Beletić i Ani Putica.

Prvi suparnik u novoj sezoni, 1. kolu Prve hrvatske lige, bio je Zagreb. U Gospinom polju na kraju utakmice bilo je 77:51 za Ragusu. Vojtulek je s dva ubačaja za dva otvorila ogled (4:0). Turić nije bio zadovoljan na kraju prve četvrtine (19:16), pa ni na poluvremenu (37:30). Nastavak je bio bolji. Potvrđuje to konačnih plus 26.

Svi su na kraju igrali protiv Zagreba. Todorić i Vojtulek su ubacile najviše, po 13, zatim Kalajžić 10, Pocrnjić i Molnar po 8, Janković 7, Beletić 6, Stojanović i Zarač po 4, Haklička i Putica po 2.  Ragusa je dobila bitku u skoku, imala više nego duplo asistencija od Zagreba, manje je griješila, više je ukrala lopti...

U 2. kolu Ragusa ide u Pulu gdje je čeka istoimeni domaćin.
14. travanj 2024 20:54