StoryEditorOCM
KošarkaKRENULA NOVA SEZONA EUROLIGE KOŠARKAŠA

BARCA SLAVILA U DOMU DOPRVAKA Ante Tomić: 'Treba biti pravi tijekom cijele sezone, a ne samo...'

5. listopada 2019. - 16:58
Sinan Erdem Arena u Istanbulu je mjesto gdje je Barcelona prošle sezone zaključila europsku sezonu. Anadolu Efes je 1. svibnja slavio u majstorici bitke za Final four s 80:71 (potom je na završnom turniru u španjolskoj Vitoriji pobjedom 92:73 stigao preko Fenerbahčea do finala u kojem je poražen s 91:83 od CSKA Moskva).

Sad, pet mjeseci i četiri dana poslije, na istom mjestu, pred istim brojem gledatelja – gotovo 12.000 tisuća (rasprodano), sad na startu nove sezone opet Anadolu Efes kontra Barcelone. Ovaj put nije bio isti pobjednik. Barcelona je slavila sa 74:64.

Barcelona se pojačala ovo ljeto. Najveće pojačanje je Nikola Mirotić, koji se odlučio na povratak u Europu iako mu je i dalje mjesto u najjačoj ligi svijeta, ali nije se vratio u Real Madrid iz kojeg je otišao u NBA, već ga je 'čapao' najveći rival - Barcelona.

- Mirotić je najbolja četvorka u Europi. Dobili smo sjajnog igrača te sjajnog momka. Nadam se kako će nastaviti ovako igrati kao večeras – rekao je nakon utakmice u Istanbulu Ante Tomić, kapetan Barcelone.

Mirotić je ubacio 24 koša, imao 4 skoka i dvije blokade. Sa šest koševa u nizu je donio Barceloni prednost krajem prve četvrtine, koju ona nije ispustila do kraja. Najveću prednost imala je početkom nastavka – 16 razlike (42:26), ali na kraju treće Anadolu Efes je zaprijetio. Bio je na samo tri koša zaostatka (46:49). Imao je tada nekoliko otvorenih šuteva. Nije ih pogodio. Potom se Mirotiću pridružio upravo Dubrovčanin, koji je svih svojih šest koševa ubacio u zadnjoj četvrtini. Tomić je pogodio 3 od 4 šuta iz igre, a pobjedi je doprinio i s pet koševa i dvije osvojene lopte.  

- Domaćinu su nedostajali prije svega Lakrin i Beaubois. Vidjeli smo prošle sezone o čemu ovisi Efes, a toga danas u njihovoj igri nije bilo jer nije bilo prije svega spomenute dvojice igrača. Opet, ni mi nismo kompletni. Međutim, duga je sezona. Opet treba biti pravi tijekom cijele sezone, a ne samo, kako se ističe, kad se dijele trofeji jer treba prvo uhvatiti poziciju u doigravanju, i to što bolju – naglasio je Tomić, koji je u prvoj utakmici nove sezone Eurolige proveo na parketu 16 minuta.

Barcelona će na put i u 2. kolu. Gost je novaka – Zenit St Petersburga (11. listopada), dok će prvi put kod kuće igrati u 3. kolu kad u Blaugranu stiže ALBA Berlin (18. listopada).

RAZGOVOR S KAPETANOM BARCELONE ANTOM TOMIĆEM O NOVOJ SEZONI MOŽETE PROČITATI U IDUĆEM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA
19. travanj 2024 18:50