StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

PETAR ŠEPAROVIĆ Vratio se da bi se vratio u Premijer ligu!

5. rujna 2019. - 10:07
Košarkaški klub Dubrovnik i Petar Šeparović su postigli dogovor. Nakon sezone igranja za premijerligaša Bosco, 24-godišnji Šeparović, bek šuter, opet će nositi dres Dubrovnika, te pomoći matičnom klubu da izbori plasman u prvi razred, Premijer ligu. 

Šeparović je s Dubrovnikom u sezoni 2017./18. bio najbolji na drugoligaškom jugu te potom u kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske lige, drugog razreda. Velike su njegove zasluge za taj uspjeh. Potom je dobio poziv iz Bosca u čijem je dresu odradio sezonu u najvećem rangu. Bosco nije uspio izboriti ostanak te će u novoj sezoni biti jedan od ukupno jedanaest suparnika Dubrovnika u borbi za plasman u Premijer ligu. 

- Povratak Šeparovića je veliki plus za nas - istaknuo je Darko Kunce, šef struke Dubrovnika, koji je u odnosu na prošlu sezonu ostao bez dvojice igrača iz udarne petorke (Filip Vujičić, član hrvatske reprezentacije do 18 godina, prešao je u Zadar, a otišao je i 25-godišnji Sinjanin Jure Boban), a prije dogovora sa Šeparovićem postigao dogovor s dvojicom Šibenčana. Novi igrači Dubrovnika su 20-godišnji Ivan Perković, krilni centar, koji je visok dva metra, a koji je prošle sezone igrao prvo za Bosco, a nakon toga za Rudeš, te 19-.godišnjim Paulo Urukalo, dva metra visoko krilo, koji je prošle sezone igrao za mlađe uzraste ljubljanske Olimpije 

Kunce je potvrdio kako u nedjelju na probu stižu 27-godišnji Keron Billinger, tamnoputi Amerikanac, koji igra na poziciji dva, koji je visok 188 centimetara i koji je prošle sezone igrao u Kini, te hrvatski kadetski reprezentativac, 16-godišnji Francesko Tritella, koji je visok 188 centimetara i koji igra na poziciji organizatora igre.  

- Dan poslije, u ponedjeljak, stiže Ivica Skelin, poznati trener koji je dugogodišnji prijatelj našeg kluba, dugogodišnji sudionik našeg Međunarodnog ljetnog kampa. Trenutno je bez angažmana te smo se dogovorilil dok je tako da nam pomogne u radu s mlađim uzrastima te da radi pojedinačno s igračima prve momčadi. Naravno, ponavljam, koliko mu obveze budu dozvoljavale te dok ne pronađe novi angažman - istaknuo je Kunce. 

Košarkaši Dubrovnika novu sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi otvaraju s dvije utakmice kod kuće. Prvo su 5. listopada s početkom u 17 sati domaćini košarkašima Ribole Kaštela, a sedam dana poslije ugostit će Universitas
18. travanj 2024 00:56