StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

TROFEJNI TRENER PREUZEO DIRIGENTSKU PALICU Braslav Turić odradio prvi trening s košarkašicama Raguse u Gospinom polju

4. rujna 2019. - 20:57
Braslav Turić je stigao na novo radno mjesto. Trofejni trener, koji je zadnjih osam sezona vodio košarkašice Medveščaka s kojima je u zadnjih šest sezona bio prvak Hrvatske, a u posljednjih pet osvajao i Kup Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac', pozdravio se na početku treninga sa svakom košarkašicom Raguse. Dočekao je na parketu Sportske dvorane u Gospinom polju i Cvetanu Matić, koja će mu biti desna ruka, a koja je prošle sezone vodila prvu ekipu, također i Almu Majstorović, i ona će mu pomagati, te su pripreme za novu sezonu Raguse pod njegovim vodstvom mogle početi.

Ragusa puca visoko. Želi doći do prvog trofeja u svojoj povijesti. Zbog toga je stigao Turić, a zbog toga se u dogovoru s novim trenerom pojačala ekipa. U Ragusu su stigle reprezentativke, seniorska, 26-godišnja Iva Todorić iz Zmijavaca pored Imotskog, godinama udarna snaga Medveščaka, koja je prošle sezone izabrana za najbolju hrvatsku košarkašicu, te 20-godišnja Ana Vojtulek, Požežanka, koja je ponikla u Plamen Požegi, a zadnje dvije sezone igrala za Medveščak. .

- Prvenstvo nam počinje 12. listopada. U 1. kolu dočekujemo Zagreb. Nakon toga idemo u goste Puli. Zatim dolazi Split, pa idemo u Šibenik. U 5. kolu dolazi FSV... -  rekla je Alma Majstorović. Prva hrvatska liga u sezoni 2019./20. broji deset klubova, dva manje nego prošle sezone. Tu su još Zadar, Medveščak, Plamen Požega i Trešnjevka.

Na prvom treningu pod vodstvom Turića nije bilo Ane Hakličke i Živane Janković. Priključit će se vrlo brzo. Treniralo je ukupno 16 košarkašica (Marija Pocrnjić, Romana Stojanović, Katarina Zarač, Matea Beletić, Iva Todorić, Ana Vojtulek, Ella Majstorović, Petra Mojaš, Paula Mojaš, Karla Kalajžić, Lucija Papić, Tea Ivanišević, Ani Putica, Paula Lobaš, Karla Raguž Lučić i Darija Tomović).

Ligaški dio završava 21. ožujka 2020. godine. Novost je što neće samo četiri najbolje ekipe ligaškog dijela igrati u doigravanju za prvaka. Nakon pet sezona vraćeno je četvrtfinale, koje će se, kao i polufinalna serija, igrati na dvije pobjede. Finalna serija se igra i dalje na tri pobjede.
23. travanj 2024 22:39