StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KINESKA TURNEJA Proleta pogađao u debiju za seniorsku reprezentaciju koja je neočekivano slavila protiv sudionika SP-a

11. kolovoza 2019. - 00:50
Hrvatska je dobila na startu turnira u Šangaju Portoriko, koji se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje za tri tjedna počinje u Kini. Naši su bili bolji sa 70:66. Utakmicu će posebno pamtiti Domagoj Proleta, 21-godišnji Dubrovčanin, kojem je to bio debi za seniorsku reprezentaciju, a koju u ovoj akciji čine uglavnom mladi igrači koji su prošlo ljeto osvojili srebro na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Tom uspjehu doprinio je tada i Proleta, koji je ponikao u Gospinom polju, u Košarkaškom klubu Dubrovnik. Poslije je igrao za mlađe uzraste Real Madrida s kojima je osvojio juniorsku Euroligu, a zadnje dvije sezone nastupao je u prvom razredu hrvatske košarke, i to prvo za Zagreb, a potom za Zabok

Proleta je protiv Portorika igrao 16 minuta te ubacio 8 koševa. Pogodio je dvije trice iz tri pokušaja. Pri rezultatu 68:66 zaustavio je napad Portorika, točnije, odlično je odigrao obranu na glavnom igraču suparnika. Hrvatska je nakon toga izborila slobodna bacanja, realizirala ih te ostvarila neočekivan uspjeh. 

U 2. kolu turnira u Šangaju naše čeka domaćin, reprezentacija Kine, a u ponedjeljak, 12. kolovoza, u posljednjem, 3. kolu igraju protiv Angole. Kina je u 1. kolu sa 73:62 savladala Angolu.  
23. travanj 2024 11:03