StoryEditorOCM
KošarkaXV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI

BEZ POLUFINALA Hrvatska razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta

25. srpnja 2019. - 09:58
Hrvatska je zauzela posljednje mjesto u skupini 'A' turnira košarkaša na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se odiržava u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu, te će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta protiv Litve. U skupini je Hrvatska, koju vodi Dubrovčanin Darko Kunce, a za koju igraju dvojica igrača Dubrovnika, Luka Kriste i Jakov Vujičić te Lovro Prkačin, sin Nikše Prkačina, jednog od najboljih dubrovačkih košarkaša svih vremena, poražena prvo od Francuske sa 76:56, zatim od Srbije sa 102:57 te na kraju od domaćina, Azerbejdžana s 58:54 nakon produžetka.

U sve tri utakmice igrali su i Kriste, i Vujičić, i Prkačin. Kriste je protiv Francuza ubacio tri koša, dva protiv Srbije te jedan protiv Azerbejdžana, Vujičić sedam protiv Francuza, osam protiv Srbije te tri protiv Azerbejdžana, a Prkačin u prve dvije utakmice po četiri te dva koša u 3. kolu.

Utakmica protiv Litve igra se u petak, 27. srpnja. Za poredak od 5. do 8. mjesta razigravaju još Azerbejdžan i Grčka, dok su polufinalni parovi Srbija - Turska te Španjolska - Francuska. 
25. travanj 2024 16:51