Sport Košarka

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI

PALI U NASTAVKU Dubrovčani pogađali koš Francuza

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI
Hrvatska je poražena na startu turnira košarkaša na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se odiržava u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Bolja od naših, koje vodi Dubrovčanin Darko Kunce, bila je Francuska sa 76:56.

Naši su dobili prvu četvrtinu sa 14:10, na poluvremenu imali sedam koševa viška (29:22), ali loše odigrali nastavak, koji je pripao Francuzima s 54:27. Obojica članova Košarkaškog kluba Dubrovnik u sastavu hrvatske reprezentacije su igrala protiv Francuske: Luka Kriste je u igri proveo 12 minuta te postigao tri koša (šut za tricu 1/2), dok je Jakov Vujičić igrao 15 minuta te postigao 7 koševa (šut 3/8). Lovro Prkačin, sin Nikše Prkačina, jednog od najboljih dubrovačkih košarkaša svih vremena, u igri je proveo 5 i po minuta te postigao 4 koša (šut iz igre 2/2).

Naši košarkaši su u 'A' skupini u kojoj su još Srbija i Azerbejdžan. Srbija je u 1. kolu savladala domaćina sa 77:39. U drugoj skupini su Grčka, Litva, Španjolska i Turska. U četvrtfinalu prvi iz skupine 'A' igra protiv četvrtog iz 'B' skupine, drugi iz skupine 'A' protiv trećeg iz skupine 'B', itd.
 
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PROVJERILI SMO KLIMA LI SE SLUČAJ FILMSKE PLJAČKE U ZRAČNOJ LUCI...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika