StoryEditorOCM
KošarkaXV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI

OKO 3600 SPORTAŠA IZ 50 DRŽAVA Trojica članova Košarkaškog kluba Dubrovnik u Bakuu

22. srpnja 2019. - 01:27
Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik, izbornik je hrvatske košarkaške reprezentacije na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji je počeo ove nedjelje i traje do subote, 27 srpnja, u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Međutim Kunce nije jedini član Košarkaškog kluba Dubrovnik na natjecanju koje okuplja oko 3600 mladih sportašica i sportaša iz 50 europskih država. Hrvatska je stigla s 54 natjecatelja koji će nastupiti u devet od ukupno deset sportova.

Među dvanaest košarkaša, koje je Kunce poveo u Baku, nalaze se dvojica košarkaša Dubrovnika, Jakov Vujičić i Luka Kriste, a tu je i Lovro Prkačin, sin najdugoviječnijeg Dubrovčanina u dresu hrvatske seniorske reprezentacije. Lovrov otac Nikša je punih trinaest godina bio neizostavni član reprezentacije nastupivši na sedam Eurobasketa (debi je imao u Španjolskoj 1997., a zadnji nastup u Poljskoj 2009.) te na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Od reprezentacije se oprostio s kapetanskom trakom. Njegovim stopama krenuo je prvo najstariji sin Roko, a potom i Lovro. 

Zanimljivo, i obitelj Vujičić se može pohvaliti kako je otac Ivan, te oba sina, Filip i Jakov nastupali u dresu s državnim grbom. Ivan Vujičić je s Hrvatskom osvojio zlato na SVjetskim vojnim igrama u Zagrebu

Inače, naši košarkaši su u 'A' skupini. Prvi suparnik će im biti Francuska, potom igraju protiv Srbija te na kraju protiv domaćina, Azerbejdžana. U drugoj skupini su Grčka, Litva, Španjolska i Turska. U četvrtfinalu prvi iz skupine 'A' igra protiv četvrtog iz 'B' skupine, drugi iz skupine 'A' protiv trećeg iz skupine 'B', itd.

FOTO Darko Kunce, Jakov Vujičić i Luka Kriste u zagrebačkoj zračnoj luci 'Franjo Tuđman' uoči odlaska u Azerbejdžan
18. travanj 2024 02:40