StoryEditorOCM
KošarkaEUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA

DUBROVKINJA U DRESU HRVATSKE Prvo poluvrijeme protiv Njemačke baš nije bilo dobro...

7. srpnja 2019. - 00:59
Poraz Hrvatske na startu Europskog prvenstva za košarkašice do 18 godina, koje se igra u Sarajevu. Njemačka je bila bolja sa 75:48. Tko će slaviti bilo je jasno već nakon prve četvrtine (28:8, na poluvremenu su naše zaostajale 31 koš razlike...). Njemice su opravdale ulogu favorita. Aktualne su prvakinje Europe. U glavnom gradu BiH brane naslov. 

U našoj 'A' skupini su još Italija i Belgija. Talijanke, koje su prošle godine slavile na EP-u do 16 godina, bile su na startu natjecanja u skupini bolje od Belgije sa 72:53. Belgija je s prethodnom generacijom, 2017., otišla do kraja na EP-u do 18 godina.

Skupina 'A' se u osmini finala 'križa' sa skupinom 'B' u kojoj su Mađarice, doprvakinje Europe 2017. godine, a prošle godine treće na EP-u do 18 godina. Zatim još Rusija, Srbija i Bjelorusija.

- Naš prvi cilj je izboriti ostanak u 'A' diviziji, prvom razredu, a želja je izboriti četvrtfinale - rekao je u najavi EP-a hrvatski izbornik Dean Nemec.

Boje Hrvatske na EP-u brani i jedna Dubrovkinja, košarkašica Raguse, Ana Haklička, koja je protiv Njemačke igrala 9 minuta. Za to vrijeme postigla je 2 koša (šut iz igre 3/1), imala jedan skok, dvije izgubljene i jednu osvojenu loptu. 

FOTO Hrvatska uoči utakmice s Njemačkom (Ana Haklička u dresu s brojem 8, treća s lijeva u donjem redu)
25. travanj 2024 19:44