StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MARIO JE VELIKI TALENT Dubrovčanin će u Portlandu igrati u dresu s brojem legendarnog hrvatskog kapetana!

Piše PSD.
3. srpnja 2019. - 23:58
Momčad Portland Trail Blazersa, koja je u netom okončanoj NBA sezoni igrala u finalu Zapadne konferencije, u srijedu je i službeno objavila kako je potpisala ugovor s 24-godišnjim Marijom Hezonjom. 

Hezonja je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s New York Knicksima za koje je igrao prošle sezone. Navodi se njegova statistika u dresu momčadi iz Madison Square Gardena: 58 utakmica za Knickse od toga 24 puta  u početnoj petorci te prosječno na parketu 20,8 minuta. Za to vrijeme je u prosjeku postizao 8,8 koševa sa 41,2 posto šuta iz igre od čega 27,6 posto za tricu. Imao je u prosjeku 3 skoka uz 1,3 asistencije.

Prije New Yorka, Hezonja je prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo u Orlando Magicu koji ga je izabrao kao petog na "draftu" 2015. godine.

- Mario je veliki talent koji ima visok plafon mogućnosti i vrlo svijetlu budućnost. Imat će priliku odmah doprinijeti momčadi - rekao je predsjednik košarkaških operacija u Blazersima Neil Olshey.

Iz Portlanda su objavili kako će Hezonja u novoj sezoni nositi dres s brojem 44, isti broj koji je u Blazersima nosio legendarni Dražen Petrović kada je 1989. godine postao prvi hrvatski igrač u NBA ligi. Osim Hezonje, Portland je u srijedu angažirao još jednog slobodnog igrača, iskusno krilo 34-godišnjeg Anthonyja Tollivera.
19. travanj 2024 14:09