Sport Košarka

NOVI USPJEH ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DJEVOJČICE DO 13 GODINA Ragusa doprvak Hrvatske!

NOVI USPJEH ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA
Ragusa je doprvak Hrvatske u konkurenciji djevojčica do 13 godina. Druga je to medalja ove sezone za mlađe uzraste dubrovačkog kluba, a peta u posljednje tri sezone u kojima je, u svakoj, osvajala medalju s uzrastom do 11 godina (zlato i dva srebra s državnog za uzrast do 11 godina, bronca s državnog do 12 godina te sad srebro s državnog do 13 godina).

U finalu ovogodišnjeg državnog prvenstva do 13 godina, završnica je odigrana u Virju, poražene su od zagrebačke Trešnjevke 2009. sa 77:54. Broncu je osvojio Podravac koji je u utakmici za treće mjesto s 58:42 bio bolji od Akademije Žana Lelas. Ragusa je bez poraza stigla do finala. Bila je prvo najbolja u južnoj regiji, a zatim i na polufinalnom turniru gdje je u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini Virje dobila domaćina, Podravac te izbjegla u polufinalu Trešnjevku 2009., prvog favorita za naslov. Finale je izborila pobjedom protiv Akademije Žana Lelas, drugoplasirane ekipe druge polufinalne skupine u kojoj je najbolja bila Trešnjevka 2009. 

Ella Majstorović je opet, kao i u polufinalu protiv Akademije Žana Lelas, bila prvo ime dubrovačke ekipe: 29 koševa (prvi strijelac utakmice), 10 skokova, 3 asistencije i 7 osvojenih lopti. Paula Lobaš je opet bila prvi skakač, i opet ne samo Raguse, već i utakmice sa 16 skokova. Iva Tokić je bila drugi strijelac Raguse u finalu s 12 koševa, Ilma Šarotić je postigla 6, Inda Ćustović 3 te Luči Jeić i Martina Lončar po 2 koša. Sa srebrom oko vrata s državnog vraćaju se još Una Majstorović, Paula Miljanić, Danijela Đurić i Mia Mirović te trenerice Alma Majstorović i Cvetana Matić koje potpisuju i prethodne četiri medalje mlađih uzrasta Raguse.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Sutra bez vode je...

Sutra bez vode je...
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 19. lipnja bez vode će biti dio Nuncijate uz magistralu u vremenu od 8.30 do...
Sutra bez vode je...