StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

KINESKA POŠTA Opet su se u neizvjesnoj završnici bolje snašli iskusniji Litvanci

30. svibnja 2019. - 10:42
Prva utakmica je bila neizvjesna do zadnje sekunde, ali sad i druga. U prvoj je Dubrovnik imao šut za izjednačenje i produžetak. NIje pogodio tricu, a što je potom uspjelo suparniku. Ubacio je tricu sa zvukom sirene te je na semaforu pisalo 89:83 za selekciju Litve sastavljenu od njihovih prvoligaških igrača. Sad u drugom ogledu istih suparnika na kineskom turneji Dubrovnik je dobio prvu četvrtinu, na poluvremenu je bilo izjednačeno. Litvanci su u trećoj ostvarili osjetnu prednost od 12 koševa razlike, ali u posljednjoj Dubrovnik se vratio u igru za pobjedu. Međutim, opet nije uspio.

- Neizvjesna završnica u kojoj su se bolje snašli iskusniji Litvanci - istaknuo je trener Dubrovnika Darko Kunce. 

Na kraju poraz 69:64. Pred 8.500 gledatelja Dubrovnik je u Shuozhou protiv selekcije LItve igrao u sastavu: Filip Vujičić (9), Toni Mustapić (3), Jure Boban (2), Antonio Petrović (4), Niko Stasjuk, Petar Koprivica, Marin Mihalić, Domagoj Vrkić (7), Krešimir Radovčić (13), Ivan Perković (9) i Marko Šarac (17).

Dubrovnik je na kineskoj turneji na učinku pobjeda (reprezentacija Kine do 19 godina na drugom turniru 93:83) i četiri poraza (na prvom turniru od selekcija Kine do 19 godina 82:72, od Crvene zvezde do 19 godina s 90:86, te na oba turnira od selekcije Litve).

Na drugom od ukupno tri turnira u Kini Dubrovniku je još preostao ogled protiv Crvene zvezde. 
25. travanj 2024 01:50