Sport Košarka

KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

KINESKA POŠTA Dobili domaćina pred više od 10.000 gledatelja!

KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK
Sva tri puta su na prvom od tri turnira kineske turneje bili blizu pobjede. Međutim, što im nije uspjelo tada, jest sad na startu drugog turnira. Kraj četvrte od ukupno devet utakmica turneje dočekali su uzdignutih ruku, i to su u gradu Shuozhou slavili protiv Kine, reprezentacije domaćina do 19 godina, koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj. Košarkaši Dubrovnika su bili bolji s 93:83 (21:24, 38:20, 19:16, 15:23). 

- Pred više od 10.000 gledatelja odigrali smo odličnu utakmicu. U svim elementima igre nadigrali smo domaćina. Impresivna je bila druga četvrtina u kojoj smo postigli 38 koševa. Briljirali su Krešimir Radovčić, Domagoj Vrkić, Marko Šarac, Filip Vujičić te Toni Mustapić sa četiri trice i šest asistencija. Na kraju su svi igrači dali svoj doprinos prvoj pobjedi - istaknuo je Darko Kunce, trener Dubrovnika uz kojeg su na klupi pomoćni trener Maro Lučić te fizioterapeut Đorđo Petronio

Dubrovnik je na prvom turniru izgubio od domaćina s 82:72. Sad je uzvratio na isti način - plus 10 - i to je do uspjeha stigao u sastavu: Filip Vujičić (16), Toni Mustapić (12), Jure Boban (4), Antonio Petrović, Niko Stasjuk, Petar Koprivica, Marin Mihalić, Domagoj Vrkić (21), Krešimir Radovčić (12), Ivan Perković i Marko Šarac (28).

Vujičić i Radovčić su ostvarili 'double double': Vujičić je postigao 16 skokova i imao 14 skokova, a Radovčić 12 koševa i 10 skokova.

Dubrovnika u 2. kolu drugog turnira čeka drugi ogled na kineskoj turneji protiv selekcije sastavljene od igrača Prve lige Litve od koje su na prvom turniru izgubili s 89:83 (Dubrovnik je šutirao tricu za izjednačenje, a potom primio tricu sa zvukom sirene), dok im je posljednji suparnik na drugom turniru beogradska Crvena zvezda (igrači do 19 godina) od koje su na prvom turniru izgubili s 90:86.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije