StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

OTPUTOVALI U KINU Tri turnira, tri grada, tri suparnika, devet utakmica

22. svibnja 2019. - 23:49
Prošle godine su na turneji po Kini bile košarkašice Raguse, a ove godine će košarkaši Dubrovnika. Put Kine su krenuli poslijepodne iz Čilipa. Putuju preko Frankfurta. Povratak je planiran 5. lipnja. U Kini će odigrati devet utakmica na tri turnira u tri grada. Na svakom turniru i u svakom gradu igrat će protiv tri mlade reprezentacije Srbije, Litve i domaćina, Kine (reprezentacije do 19 godina).

Darko Kunce, dugogodišnji instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza, već pet puta je bio sudionik kineske turneje. Četiri puta je na turneju vodio jednu selekciju hrvatske reprezentacije, dok je jednom bio u ulozi 'domaćina' kao izbornik ženske reprezentacije Kine. Ovaj šesti put vodi Košarkaški klub Dubrovnik. Asistirat će mu Maro Lučić, koji je ujedno njegov pomoćnik u juniorskoj momčadi Dubrovnika. U vodstvu dubrovačkog kluba bit će i fizioterapeut Đorđo Petronio, koji je, kao i Kunce, već bio sudionik kineske turneje. Petronio je prethodnio bio s juniorskom reprezentacijom Hrvatske. 

Kako bi bio konkurentan suparnicima na turneji koju organizira kineski košarkaški savez, Dubrovnik se pojačao. Uz kvartet svojih juniora (Filip Vujičić, Petar Koprivica, Niko Stasjuk i Antonio Petrović) i dvojice seniora (Toni Mustapić i Jure Boban) na put je krenuo s pet pojačanja. Dres Dubrovnika na turneji po Kini nosit će još Domagoj Vrkić, Krešimir Radovčić, Ivan Perković, Marko Šarac i Marin Mihalić
19. travanj 2024 14:49