StoryEditorOCM
KošarkaPRVENSTVO HRVATSKE U MINI KOŠARCI ZA DJEVOJČICE DO 11 GODINA

DUBROVKINJE DOPRVAKINJE HRVATSKE Nitko kao Ragusa: 'Samo smo mi igrali u sva tri finala!'

19. svibnja 2019. - 20:39
Ragusa je doprvak Hrvatske u mini košarci u uzrastu djevojčica do 11 godina. Uspjeh je ostvarila na prvenstvu održanom u Đurđevcu i Virju.

- Ovo je treće prvenstvo Hrvatske za uzrast do 11 godina. Jedino smo mi sva tri puta igrali u finalu. Prve godine smo s generacijom rođenih 2006. godine i mlađe osvojile naslov prvaka, prošle i ove godine smo druge - istaknula je Alma Majstorović, trenerica Raguse uz koju uspjeh potpisuje i Cvetana Matić. Njih dvije su potpisale sva tri finala prvenstva do 11 godina, zatim broncu prije dvije godine na prvenstvu Hrvatske do 13 godina, ali i plasman na završni turnir ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske za uzrast do 13 godina (među četiri najbolje su u državi, bez poraza su stigle do Final 4 - eto nove prilike za medalju).

Naslov djevojčica do 11 godina izboren 2017. godine je ujedno prvi i jedini do danas naslov prvaka Hrvatske koji je osvojila jedna uzrasna kategorija Raguse u povijesti kluba koja se piše od 1994. godine.

- Sad smo s pet pobjeda stigli do finala, dobili smo sve četiri suparnice u skupini te polufinalnu utakmicu protiv Splita, a u finalu smo izgubili od Medveščaka s 32:27. Bilo je neizvjesno sve do kraja utakmice. Čestitke svim igračicama - naglasila je Alma Majstorović.  

Čestitke su zaslužile: Dolores Stabile, Ema Hanza, Leona Marković, Lea Vodopić, Andrea Milat, Ivana Giljača, Margarita Đurić, Greta Prkoča, Ani KIsić, Una Majstorović, koja je izabrana u najbolju petorku prvenstva, te Nora Pezo, Mara Koncul i Đive Čatić
19. travanj 2024 19:10