StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Dubrovnik deveti u državi: zaustavljeni u skupini!

14. svibnja 2019. - 00:06
Dubrovnik je zauzeo treće mjesto u skupini 4 polufinalnog turnira juniorskog prvenstva, koji se igrao u Domu košarke Cedevita u Zagrebu, te je zaključio nastup na diobi devetog mjesta u ovogodišnjem prvenstvu. Nakon pobjede na startu natjecanja u skupini protiv Rekord Tima s 87:65 i poraza od domaćina, Cedevite sa 119:83, momčad trenera Darka Kunce i Mara Lučića je protiv riječkog FSV tražila pobjedu za drugo mjesto u skupini i plasman u dalnje natjecanje. Međutim, nije uspjela. FSV je slavio s 88:81. 

Riječki sastav je bolje otvorio utakmicu. Dobio je prvu četvrtinu sa čak 28:12. Dubrovnik je do poluvremena smanjio zaostatak na 9 koševa (40:49), a početkom posljednje četvrtine napravio 16:3 te u 35. minuti poveo sa 78:75. Na facebook stranici Košarkaškog kluba Dubrovnik piše: 'U neizvjesnoj utakmici dva podjednaka protivnika, nažalost, puno će se govoriti o suđenju. U odlukama kontra našeg kluba prednjačio je treći sudac Luka Šonjić. Vrijedi spomenuti one najspornije u posljednjih sedam minuta. Prvo je, na sveopće iznenađenje, vidio peti prekršaj Petra Koprivice, potom i peti prekršaj našeg najboljeg igrača Filipa Vujičića. Ni to nije bilo dovoljno, nakon što nije dosudio aut za Dubrovnik, dao je tehničku Antoniju Petroviću i to zbog rasprave s protivničkim igračem?! Pogađate - i njemu je to bila peta osobna.

U posljednjim minutama propustio je dosuditi očigledne korake riječkih košarkaša, ali zato je u našem posljednjem napadu poništio tricu NIka Stasjuka upravo zbog koraka iako je bio na suprotnoj strani. Svatko može pogriješiti, ali ovo je ipak bilo malo previše! Bez trojice igrača iz prve petorke, nije se moglo napraviti još jedan preokret pa su naši juniori ovim porazom zaključili zagrebački turnir osvojivši treće mjesto u skupini'.

Antonio Petrović i Filip Vujičić su ostvarili 'double double' protiv FSV-a. Petrović je postigao 17 koševa i imao 10 skokova (plus 5 asistencija, blokadu i osvojenu loptu), a Filip Vujičić 24 koša i 12 skokova (3 asistencije, 3 osvojene lopte i 2 blokade). Dvoznamenkasti su bili još Jakov Vujičić s 15 koševa (6 skokova, 3 asistencije i 2 osvojene lopte), Niko Stasjuk s 11 koševa (3 skoka) i Petar Koprivica s 10 koševa. Još su igrali: Karlo Kalafatović (1), Luka Kriste (1), Boško Pijević (2), Leonardo Ferri, Ivan Bogdanović i Frano Maštrapa.

Cedevitu i FSV, koji su se plasirali iz skupine 4 u daljnje natjecanje, pobjeda u idućem krugu vodi na Final four, završni turnir prvenstva Hrvatske.  
23. travanj 2024 20:25