StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

VELIKA POBJEDA Ragusa uzvratila Splitu usred Splita te ga spustila s vrha!

23. ožujka 2019. - 19:32
Ozlijedila se Mihaela Pavlović, te nije mogla pomoći svojoj ekipi u Splitu protiv lidera, ali unatoč tome što opet nije bila kompletna, Ragusa slavi. Uzvratila je ekipa trenerice Cvetane Matić i Alme Majstorović Splitu za poraz u Gospinom polju u prvom dijelu. Bila je sad bolja sa 77:75. Marija Pocrnjić je osam sekundi prije kraja četvrte četvrtine pogodila jedno od dva slobodna bacanja za konačni rezultat. Karla Kalajžić je ubacila tricu minutu i 22 sekunde prije kraja za vodstvo 76:73. Gabriela Visković je 50-ak sekundi do kraja četvrte četvrtine pogodila oba bacanja za Split, koji se približio na koš zaostatka. Ragusa se potom branila, te uspjela obraniti i nakon što je Pocrnjić postigla sedamdeset i sedmi koš Raguse..

Prvi strijelac Raguse protiv Splita bila je Ana Haklička. Ubacila je 24 koša. Na njoj su domaće igračice napravile deset prekršaja. Imala je uz to tri skoka te tri osvojene lopte. Dvoznamenkaste u napadu bile su još Karla Kalajžić i Marija Pocrniioć. Kalajžić je postigla ukupno 18 koševa uz 7 skokova, 3 asistencije i 3 osvojene lopte, a Pocrnjić 13 koševa te imala 3 skoka i 4 asistencije. Romana Stojanović i Katarina Zarač su u pobjedu ugradile po 9 koševa, dok je Živana Janković postigla 4 koša.

Stojanović je po valorizaciji bila prvo ime Raguse – uz 9 koševa imala je čak 13 skokova, te 4 asistencije i 3 osvojene lopte. Janković uz 4 koša - 5 skokova i 3 asistencije. U sastavu Raguse bile su i Paula Mojaš, Ella Majstorović, Ani Putica i Darija Tomović. Nitko na utakmici nije imao dvoznamenkastu prednost (Split je vodio najviše s 8 koševa, a Ragusa s plus 4).

Dubrovkinja u redovima Splita Ana Tomičić je postigla 9 koševa, imala 10 skokova i 4 asistencije.

Ragusa je kolo prije kraja ligaškog dijela šesta s 11 pobjeda i 10 poraza. Medveščak je sad sam na vrhu (19/2), a Split je drugi (18/3), Pula je treća (16/5), dok četvrto mjesto dijele Trešnjevka 2009. i Zadar s po 14/7... U posljednjem, 22. kolu, Ragusa dočekuje Mursu
 
19. travanj 2024 16:28