StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKA EUROLIGA

TEŽAK PORAZ TOMIĆA I EKIPE U ISTANBULU Barcelona će teško biti domaćin u eventualnoj majstorici četvrtfinala

8. ožujka 2019. - 21:59
Tko će biti četvrti u ligaškom dijelu Eurolige, tko će u četvrtfinalu eventualnu majstoricu igrati kod kuće, Anadolu Efes ili Barcelona Lassa? Barcelona Lassa nije uspjela slaviti kod Anadolu Efesa, nastaviti svoj niz pobjeda, ostvariti petu u nizu. Poražena je u Istanbulu uvjerljivo od Anadolu Efesasa - sa čak 92:70.

Pet kola prija kraja ligaškog dijela Eurolige četvrti Anadolu Efes ima 16 pobjeda i 9 poraza, a peta Barcelona Lassa 15 pobjeda i 10 poraza. Uz to je Anadolu Efes sad bolji u međusobnim ogledima jer je u Barceloni u prvom dijelu izgubio sa 'samo' 15 razlike (80:65). U preostalih pet kola Barcelona Lassa bi trebala ostvariti dvije pobjede više od Anadolu Efesa da bi dohvatila četvrtu poziciju. 

Treći Real Madrid ima nakon 25. kola tri pobjede više od Anadolu Efesa, a šesta Olimpia Milano ima dvije pobjede manje od Barcelone Lassa, koja je i idući tjedan ponovno u Istanbulu. Gost je u 26. kolu vodećeg Fenerbahčea, koji ima 21 pobjeda u 4 poraza. Nakon toga u Blaugranu dolazi Gran Canaria. Zatim su Tomić i ekipa u 28. kolu gosti Bayerna, a u zadnja dva kola igraju kod kuće prvo s Budućnosti, a nakon toga s Khimkijem.

Ante Tomić, valorizacija to potvrđuje, bio je najbolji u redovima Barcelone Lassa u Istanbulu protiv Anadolu Efesa, utakmici koja je odigrana u rasprodanoj dvorani, pred  više od 14 tisuća gledatelja. Dubrovčanin je na parketu proveo 21 minutu. Postigao je 13 koševa, imao 7 skokova, 3 asistencije i 1 osvojenu loptu.
Radović glavni u Moskvi
Sreten Radović je u 25. kolu bio glavni sudac ogleda u Moksvi u kojem je CSKA pred 6142 gledatelja dobila sa 101:95 Olimpiu Milano.

CSKA Moskva je druga s 20 pobjeda i 5 poraza, dok Olimpia Milano ima 13 pobjeda i 12 poraza te se nalazi na šestom mjestu.
 

23. travanj 2024 22:56