Sport Košarka

PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

SLAVLJE RAGUSE USRED ŠIBENIKA Romana 'letjela' Baldekinom

PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA
Ragusa je dobila Šibenik, i to na Baldekinu sa 68:60. Romana Stojanović je imala odličnu večer. Postigla je 19 koševa, imala 18 skokova te 6 osvojenih lopti. Naravno, nije mogla sama, a pogled na statistiku otkriva tko je još doprinio vrijednom uspjehu, kojim je ekipa trenerice Cvetane Matić odbila 'napad' domaćina za mjesto u gornjem domu Prve hrvatske lige. Upravo Ragusa drži posljednje mjesto gornjeg doma.

Dubrovačka ekipa je s 10 pobjeda i 8 poraza i dalje šesta nakon 18. kola, ima pobjedu više od sedmog Zagreba (9/9), dok je Šibenik ostao osmi (7/11). Prvi iznad Raguse je Zadar s 12/6, Trešnjevka 2009. i Pula dijele treće mjesto s po 13/5, Medveščak je drugi sa 16/2, a vodi Split sa 17/1. Na posljednje četiri pozicije su Podravac Gigant (4/14), Plamen Požega (3/15), Mursa i Brod na Savi s po 2/16.

Ostale igračice Raguse: Živana Janković je postigla 15 koševa, 3 skoka i 5 asistencija, Karla Kalajžić je ubacila 11 koševa, plus 6 skokova i 7 asistencija te 3 osvojene lopte. Zatim, kapetanica Katarina Zarač – 9 koševa i 2 asistencije, Marija Pocrnjić 8 koševa i 5 skokova, Mihaela Pavlović 4 koša i 8 skokova te Ana Haklička 2 koša, 3 skoka i 2 asistencije. Stojanović, Zarač, Kalajžić i Pocrnjić su pogodile po 2 trice. U sastavu Raguse bile su još Paula Mojaš, Ella Majstorović, Ani Putica i Darija Tomović.

Zadar je idući suparnik Raguse. Dolazi u Gospino polje.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente