StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

NEUSPJEŠNA KVALIFIKACIJE Košarkaši neće na Svjetsko prvenstvo u Kinu!

23. veljače 2019. - 00:45
Sad je, nažalost, gotovo. Kolo prije kraja kvalifikacija jasno je kako naši košarkaši neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u Kini, kako smo doživjeli novi neuspjeh. 

Trebala nam je pobjeda sa šest i više koševa razlike protiv Poljske u Varaždinu kako bi se i dalje nadali, priželjkivali da će se u zadnjem kolu, za tri dana, 25. veljače, dogoditi čudo, kako ćemo dobiti Mađarsku u gostima, te dočekati da Poljska izgubi kod kuće od Nizozemske. Međutim, nismo uspjeli dobiti Poljsku. Izgubili smo sa 77:69. 

Početak utakmice nije ukazivao kako će naši već u Varaždinu izgubiti sve izglede za SP bez obzira što ni u ovom posljednjem krugu kvalifikacija nismo mogli računati na sve najbolje igrače, one koji igraju u NBA ligi, a na kraju se nisu odazvali ni svi najbolji na koje se moglo računati. Poveli su naši sa 14:0. Petorku, koja je odlično otvorila utakmicu, Dražen Anzulović je odlučio mijenjati. Pogriješio je, a to je, nažalost, ponovio i u završnici druge četvrtine. Nije pogodio ni u nastavku. Poljska je prvi put naš koš pogodila tek nakon točno sedam minuta igre, napravila 8:2, te se vratila u igru. Na poluvremenu su naši još uvijek imali prednost (plus 4), ali ne i na kraju treće četvrtine. Kad je Poljska u samoj završnici četvrte četvrtine napravila 10:0, bilo je jasno kako će naši upisati novi poraz, a kako ona već u Varaždinu može otvoriti šampanjac. Nakon 52 godine Poljska će igrati na SP-u.

Dubrovčanin Hrvoje Perić je dobio čast da bude kapetan Hrvatske. Protiv Poljske je igrao 28 minuta. Postigao je 10 koševa. Pogodio je 2 od 4 šuta za dva, te oba šuta za tricu. Imao je tri skoka, dvije asistencije, te jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Drugi reprezentativac iz najjužnije hrvatske županije, Toni Katić iz Baćine kraj Ploča, igrao je 24 minute. Postigao je 8 koševa. Pogodio je 2 od 9 šuta za dva, pogodio šut za tricu, te jedno od dva slobodna bacanja. Imao je dva skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte. 

Naši još imaju odraditi utakmicu protiv Mađarske u gostima. Litva, Italija i Poljska su iz naše skupine otišli na SP. 
23. travanj 2024 22:26