StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP Tomić na svoj 32. rođendan igra s Barcelonom finale protiv Reala usred Madrida, Katić i Repeša podigli 'kantu'

17. veljače 2019. - 00:27
HRVATSKA Toni Katić iz mjesta Baćina kraj Ploča osvojio je sa zagrebačkom Cedevitom Kup Krešimira Ćosića, točnije, obranio je naslov. Cedeviti je ovo sedmi uzastopni, a ukupno osmi trijumf. 27-godišnji Katić je član Cedevite od sezone 2015./16.

U finalu završnog turnira, koji se igrao u Splitu, Cedevita je dobila gradskog rivala, Cibonu, s 89:74. Katić je u finalu postigao 13 koševa za 18 minuta, pogodio je jedan od dva šuta za dva, sva tri šuta za tricu, te oba slobodna bacanja. Imao je uz to tri asistencije. Za Cibonu je zaigrao 16-godišnji Roko Prkačin, koji je za dvije i pol minute ubacio dva koša, pogodio je oba slobodna bacanja. Rokov otac Nikša je najuspješniji igrač u povijesti Kupa 'Krešimir Ćosić'. Danas 44 godišnji Dubrovčanin, dugogodišnji reprezentativac, koji je igrao na sedam Eurobasketa te jednom na Olimpijskim igrama (Peking 2008.), hrvatski kup je osvajao sedam puta.

ŠPANJOLSKA Real Madrid i Barcelona Lassa su u finalu Kupa Španjolske. Domaćin protiv branitelja naslova za trofej igraju u nedjelju, 17. veljače. Real Madrid je u polufinalu s 93:81 dobio Joventut, a Barcelona Lassa je s 92:86 bila bolja od Tenerifa.

Svetislav Pešić, trener Barcelone Lassa, podijelio je minutažu, igrao s desetoricom. Svi su pogađali koš suparnika. Najviše je ubacio Pau Ribas (14). Ante Tomić je igrao 15 minuta. Dubrovčanin, koji će na dan finala proslaviti svoj trideset i drugi rođendan, postigao je u polufinalu protiv Tenerifa 4 koša, pogodio 2 od 6 šuteva za dva. Imao 4 skoka, 1 asistenciju i 1 blokadu. Tomić je u karijeri tri puta osvajao španjolski kup, jednom s Real Madridom, a dva puta s Barcelonom s kojom je jednom bio i prvak Španjolske.
 
CRNA GORA Jasmin Repeša je osvojio je prvi trofej s Budućnosti Voli, koju je preuzeo početkom godine. Slavio je u Kupu Crne Gore. To je njegov 23. trofej u trenerskoj karijeri, a klubu iz Podgorice jubilarni trideseti. Na završnom turniru, koji je odigran u Podgorici, Budućnost Voli je u polufinalu dobila 92:82 Mornar iz Bara, a u finalu Sutjesku iz Nikšića s 85:71.

- Bez obzira na trenerski staž i iskustvo, gladan sam trofeja i ovaj mi je važan kao i svi drugi kupovi koje sam osvojio prije u Hrvatskoj, Italiji i Turskoj – prenose crnogorski mediji izjavu 57-godišnjeg hrvatskog trenera, koji je u svojoj karijeri bio između ostalog igrač i trener u Košarkaškom klubu Jug, današnjem Dubrovniku.
25. travanj 2024 14:13