StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

IZBORNIKOV POPIS Anzulović opet pozvao dvojicu sa samog juga Lijepe naše

16. veljače 2019. - 17:33
Izbornik hrvatske seniorske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je, dan uoči okupljanja iste, uži popis igrača na koje računa u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Među 17 kandidata, pet će ih na kraju otpasti, nalaze se i dvojica igrača rođena u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: Toni Katić iz mjesta Baćina pored Ploča, danas član zagrebačke Cedevite, te Dubrovčanin Hrvoje Perić, košarkaš Alma Triestea, talijanskog prvoligaša. 

Reprezentaciju očekuje prvo utakmica protiv Poljske, 22. veljače, u Areni Varaždin (18 sati), a tri dana poslije igra protiv Mađarske u Szombathelyiju (18.30 sati). Obje utakmice izravno će prenositi Hrvatska televizija na drugom programu.

KAKO DO PLASMANA NA SVJETSKO PRVENSTVO?

U dosadašnjim kvalifikacijama hrvatska reprezentacija ima 4 pobjede i 6 poraza i sada se nalazi u doista nezavidnoj situaciji. No, unatoč svemu, prilika još uvijek postoji. Naš izravni rival za odlazak na SP je Poljska, koja ma 6 pobjeda i 4 poraza, što znači da mora izgubiti obje utakmice, najprije onu protiv nas s više od 5 razlike (toliko je bila bolja od nas u Gdanjsku) te potom kod kuće od Nizozemske, koja je trenutno na posljednjem mjestu skupine.

Mađarska ima 5 pobjeda i 5 poraza. Prvo je gost Italije, a zatim dočekuje nas. Ako Hrvatska, Poljska i Mađarska na kraju budu imale po 6 pobjeda i 6 poraza tada će se računati ukupna koš razlika tih triju zemalja (izuzimajući rezultate protiv ostale tri zemlje), a ne međusobni ogledi.

Litva i Italija su prije zadnjeg kvalifikacijskog ciklusa osigurale prve dvije pozicije u skupini, te je Poljskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj ostala borba za treće mjesto, posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo, ili Svjetski Kup, kako se sad zove natjecanje, a koje će se igrati od 30. kolovoza do 15. rujna ove godine u Kini.
19. travanj 2024 06:06