StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA, GOSPINO POLJE OD 18 SATI: DUBROVNIK - AGRODALM

DERBI KOJI MORAJU DOBITI Dubrovnik juri pobjedu, ali i 'dodatni bod'

26. siječnja 2019. - 16:09
Igramo doma, a u Dubrovniku smo apsolutni favoriti. Cijenimo protivnike, riječ je o iskusnoj momčadi koja dugo godina igra zajedno, ali sve osim naše pobjede bi bilo iznenađenje – rekao je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik i pomoćni trener prve momčadi u najavi utakmice 13. kola i ogleda u Gospinom polju protiv Agrodalma, koji se igra od 18 sati.

Agrodalm ima 8 pobjeda i 4 poraza, te je na diobi trećeg mjesta. Isti učinak imaju Jazine Arbanasi. Iznad su Sonik Puntamika s 9 pobjeda i 4 poraza, te Dubrava koja ima 9 pobjeda i 3 poraza. Sonik Puntamika je poražena u Splitu od Universitasa sa 77:71 u prvoj utakmici 13. kola, jedinoj koja je odigrana u petak, 25. siječnja. Dubrovnik je peti sa 7 pobjeda i 5 poraza. Prošlo kolo je izgubio derbi u Zadru od Sonik Puntamike. Poražen je uvjerljivo s 92:71.

- U Zadru nismo pokazali ono što ova momčad može i zna – naglasio je Kunce. Unatoč visokom porazu Dubrovnik je sačuvao prednost ukoliko na kraju bude bodovno izjednačen sa Sonik Puntamikom jer je na startu sezone u Gospinom polju savladao zadarske 'zelene' s 27 koševa razlike (104:77).

Dubrovnik će sad i protiv Agrodalma pokušati ostvariti 'dvostruku pobjedu'. U prvom dijelu je poražen u Zagrebu nakon produžetka s 98:92. Pobjeda od sedam i više koševa razlike večeras donosi 'dodatni bod' , prednost ukoliko na kraju budu bodovno poravnati.
25. travanj 2024 15:29